Çamaşır makinelerinde sıkmadaki sarsıntı

feyizu

Üye
Katılım
9 Mar 2011
Mesajlar
49
Puanları
1
Yaş
62
Sevgili forumdaşlar;

Çamaşır makinelerindeki sıkma esnasında ortaya çıkan sarsıntıların ana nedenleri çokça yazıldığı gibi makinenin ayaklarının teraziye alınmaması, kazanı dengeleyen yay ve amortisörlerde bir sorun olması şeklinde tarif edilir.
Ancak ben oğlumun Ariston marka makinesinde yaşadığım bir olasılığı da buradan paylaşmak istiyorum ki belki ileride birsinin işine yarayabilir.
Sorun klasik sıkmada makine adeta yürüyordu ve de tangır tungur ses de cabası..önce su terazisi ile makinenin duruşuna baktım gayet düzgün..sonra arka kapağı ve üst tablayı açtım, kazana 3-4 havluyu ıslatıp koydum, sıkma programına alıp izlemeye başladım..kazan yerinden kopacak gibi sallanıyordu..amortisörleri söktüm hiç de fena durmuyor,oldukça sıkı..kazanı üstteki beton ağırlıktan tutup salladım sanki kazanın içerisinden bir çarpma sesi geldi gibi oldu..bu sefer ön kapağı açıp içeriden kazanı tutarak salladım ön ve alt kısımdan bariz bir çarpma sesi duydum..bir şey ön panel sacına çarpıyordu..kapağın etrafındaki lastiğin dış telini çıkardım ve aradan baktım..kazanın alt kısmında bulunan beton karşı ağırlığı bağlayan 3 civatanın 2 si gevşemiş, hele soldaki gevşeyerek dışarı öyle çıkmış ki civatanın başı sarsıntıda ön saca değiyor..Neyse 3 civatayı da iyice vede kendi yöntemimle sıktım, tekrar ıslak havlu ve sıkma çıt yok makine neredeyse titremiyor bile..Ariston mühendisleri burayı okur mu bilmem ama beton ağırlığı bağlarken civatanın altına koyulan büyük pul + rondela işe yaramıyor, zira pul beton üzerinde kayabildiği için rondela işlevsiz kalıyor.
Ben civataların dişlerine yeşil locktite sürdüm ve öyle sıktım artık tekrar sökene allah kuvvet versin .
Bu tür bir sorunda hemen suçu amortisörlere atmadan biraz daha araştırmak gerekiyor, hiç umulmadık bir gevşeklik sıkıntı yaratabiliyor.
Sağlıcakla kalınız.
 
merhaba sıkma anındakı sarsıntının neden çamasır yuklemede olur (az-çok) .. bilginize..
 
Vestel çamaşır makinası sıkma yapmıyor. çalışıyor fakat sıkmaya geçmiyor program. acaba kartında mı sorun var.
 
Ana kartda ola bilir.Pompada ola bilir.sen bir pompaya bak
 
pompaya baktım pislik birikmişti. sonra tekrar çalıştırdım. aynı sorun devam edeiyo.. bir türlü sıkma yapmıyor.
 
1)suyunu normal bosaltiyorsa mator fircalarina(komurlerine) bak tukenib elektriyi normal kecirmeye bilir.Eger suyu normal bosaltmiyorsa asagidakilara bak.
2)Sen bir pompadaki ventilyatoru bir seyle firlat gor firlaniyormu.Bazen iceriyede pislik gire bilir.
3)Sikmaya koy ve pompaya gelen uclari yokla gor ora 220v geliyormu.geliyorsa malesef pompa yenisiyle deyisdirmelisin.


Yazdiklarimda her hangi bir kusur varsa bagislayiniz.Ben Azeriyim.Calistim duz yazmak icin.Tesekkurler

Kolay gelsin
 
bu olayı okuyunca aklıma 15-20 yıl önce yaşadığım bir olay geldi. benim çocukluğuma denk gelen o zamanlar yaşadığımız yerde tamburlu dediğimiz çamaşır makinesi daha kimselerde yokken (merdaneli olanlar vardı şimdilerde onu bilmiyor :) babam bosch marka bi çamaşır makinesi almıştı. makine iyi güzel ama kurutmaya geçtiğinde bütün aile makinenin başında makineyi zaptetmeye çalışıyordu çünkü ne kadar tutarsanız tutun makine yürüyüp gidiyodu.. daha sonra makinenin hareket ederken sabitlemek için kullandığı civataları sökmediğimizi keşfettik ama tabi kolay olmadı
sözü bir yere bağlamak gerekirse,
ben bu konuda uzman değilim ama bir insan bir konuda ne kadar uzman bile olsa teknoloji karşısında çaresiz kalabilir
 
saolasın azeri kardeşim. dediklerini anladığım kadarıyla yapacam.. suyunu boşaltıyor ama normali nasıl oluyor anlamadım.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
127,964
Mesajlar
913,940
Kullanıcılar
449,609
Son üye
cherrywine

Yeni konular

Geri
Üst