Çamaşır Makinesi Kurutmada Sarsıntılı Çalışıyor

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
makina ne marka model?
 
makinayı kesinlikle ters döndermeyin kazan askı yaylarından çıkar ve makinanın parçalarına zarar verebilir...yerine oturtması oldukça zordur.....yan yatıra bilirsiniz ama sadece deterjan çekmecesinin oldugu tarafa yatırın ....beynin oldugu tarafa kesinlikle yatırmayın....yatırır iseniz deterjan çekmecesinin içinde ve hortumda kalan su beyne yada elektronik karta akıp zarar verebilir....makinada ses yoksa sadece yerinden oynuyorsa ya ayaklarının altında boşluk vardır (ayaklar vidalıdır ayarlana bilir) yada bulundugu zemin çok kaygansa seramik parke gibi ayaklarının altına makinanın kaymasını engelleyecek lastik - kaydırmaz halı parçası gibi bi malzeme koyun.....
 
Sn @kanyak ve Sn @usta murat ustam çok yardımseversiniz. Allah sizlerden razı olsun. Ayaklarda ufak da olsa dengesizlik vardı. Giderdim sorun çözüldü. Tavsiyeleriniz için çok teşekkür ederim.

Bu arada yazım hatasını düzelten arkadaşa sesleniyorum. Senin işin çok. Bu forumdaki yazım ve noktalama hatalarını düzeltmek için günlerini, aylarını vermen lazım. Önemli olan açılan konuları bir kelime hatası için çöplüğe çevirmek yerine faydalı bilgiler yazmaktır. Bu tür polemiklerle bu forumu çöplüğe dönüştüremezsiniz. Eğer bu şekilde polemiklere devam ederseniz sizin varacağınız yer de o çöplüktür. Unutmayın!
 
Son düzenleme:
Ey hoca efendi küçücük bir hatanızın size yanlış olduğunun gösterilmesinin bu kadar zorunuza gidebileceğini gerçekten düşünmemiştim.
Aynı şekilde sizden bana böyle bi geri bildirim gelseydi evet ya yanlış yazmışım neyse bundan sonra dikkat ederim der geçerdim.
Siz kendi çöplüğünüzde dönderin,bende döndüreyim.
Ben senin açtığınız konuları takip etmeyi zevk edinmişken bu tarz boş saldırılarından sonra sen ve yazdıkların artık hiçbir anlam ifade etmiyorsunuz.
 
Okuduğunu anlamıyorsun. Mesele yazım hatasını düzeltmenizin ben de oluşturduğu sıkıntı değil. Bu forumu yazım hatası açısından incelerseniz işin içinden çıkamazsınız. Onun için bu tür ufak hatalar bulup düzelterek egonuzu tatmin etmeyin. Konuyla ilgili yanlış beyanlarımız varsa düzeltin. Burada açtığım konuyla ilgili yorum yapmak yerine konuyu polemiğe çevirdin.
Bu arada açtığım konuları ve yazdığım mesajları okumak zorunda değilsin. Sana bir görev. Son yazılan mesajlarda birçok yazım ve noktalama hatası var. Düzeltmeye başlasan iyi edersin. Sana kolay gelsin.

Bu arada konuyla ilgili bana yardımcı olan tüm ustalarıma çok teşekkür ederim. Bu forum sizin gibi değerli ustalarımız sayesinde ayaktadır.
 
Arkadaşlar tamam uzatmanın bi anlamı yok..Böyle basit şeyler yüzünden
birbirimizin kalbini kırmaya hiç mi hiç gerek yok.Bu aralar bi haller oldu herkese
atışan atışana)
 
Okuduğumu gayet iyi anlıyorum ama sen bi türlü kabul edemiyosun hatanı.
Sen istediğin kadar gerilerde takıl senide arkamda bırakır yoluma devam ederim.
Ot geldin ot gitme diye dilde dökemicem sana.
Yazık o okuttuğun çocuklara. Hatasını kabullenemeyen bi öğretmenden bilgi almaya çalışacaklar.
 
Okuduğunu anlamıyorsun. Tekrar ediyorum. Okuduğunu anlamıyorsun. Senin konuyla alakalı zerre kadar bilgin yok. Sana dedim ki biliyorsan konuş alim, bilmiyorsan sus adam sansınlar. Bu ufacık hatayı düzeltmene gerek yok. Kaldı ki yazım ve noktalama açısından yazıları düzeltmeye kalkarsan zamanın buna yetmez. Ben yazım hatası yapmadım demedim hatamı kabul ettim. Egon tatmin olsun.
Öğretmenliğime gelince... Öğretmenliğimi sorgulayacak düzeyde olduğunu sanmıyorum. Çocuklarıma değil kendine acı.
Yukarıdaki mesajlarımı tekrar oku. Ne demek istediğimi anlarsın. Konuşma tarzımı diğer ustalarım hatırası için değiştirmiyorum.
Usta Murat, Kanyak ve diğer ustalarımızın mesajlarındaki yazım ve noktalama hatalarını düzeltmemişsin???
Sana verdiğim görevi yerine getir...
Ha bu arada Usta Murat ve Kanyak gerçek bir usta. Yazım hataları önemli değil ne demek istedikleri önemli. Tecrübelerinden faydalan ve yazım hataları önemli değil...
 
Biz teknik elemanlar olarak yazdığımız yazılarda dilbilgisi ve imla kurallarına elimizden geldiği kadarıyla dikkat etmeye çalışsakta bazen soruyu soran kişinin problemini çözme odaklı yaklaştığımız için sehven hata yapabiliyoruz. Bu nedenle forumdaki öncelikli amacımız soruyu sorana teknik destekte bulunmaktır.
Ayrıca dilbilgisi imla kuralı veya teknik hatalar nezaketen insanların yüzüne vurulmamalı kibar ve nazik bir şekilde izah edilmelidir. Bu konuda tarafsız bir üye olarak Sn artistkumralın hatalı davrandığını düşünüyorum. Kendiside bir mesajında Türk dil kurumunda bulunmayan "dönder" kelimesini kullanmış yani amaç hata bulmak ve çamur atmak ise elbet bir yerden birşeyler bulunur.
Geçen benimde bir üyeyle tartışmamın konusu şöyleydi; Soruyu soran üyeye arıza bulma tekniğinden bahsedip devre şeması verdim sonra bir insan evladı ! kalktı yönetmeliklere aykırı mahalle arası elektrikçilerin kullanacağı türden aykırı ama çalışan! saçma bir devre üzerinden beni tahrik edip sen bu metodla gümlersin gibi saygısız ve kişiliksizce bir yaklaşımda bulundu sonunda da seviyesini iyice düşürerek hakaretler etmeye başladı.
Netice olarak bu sitede "insanlara faydalı olmak" temel prensip olmalı. İki hadisle cümlelerimi sonlandırmak istiyorum.
İnsanların en hayırlısı insanlara faydalı olandır. Ya hayır konuş ya da sus!
 
Son düzenleme:
Aslında imla hatası olduğunu düşünmüyorum.Tabirlerimiz farklı o kadar.Çoğumuz farklı şehirlerden farklı kültürlerden gelen insanlarız.Hocamız da kendi kültüründe belki 'döndürmek' tabirini 'döndermek' olarak kullanıyor olabilir samimiyetten o an böyle şeyleri dilimiz telafuz ediyor.Ben şimdi İstanbul dan gelen bir misafirimle ne kadar da düzgün Türkçe kullanmaya çalışsam da ağzımdan kendi şiveme ait sözler çıkıyor.Hele bir de yaşlı ustamızın dediği dibi.Biz teknik elemanız yani sayısalcıyız dilbilgisi ve imla kurallarını sözelciler kadar iyi kullanamayabiliriz.Hatalarımız olabilir özellikle herkesten ricam karşımızdakilerin basit hatalarını herkesin içinde değil de özelden belirtirse hem karşıdakinin gönlünü kırmaz hem kendisi de kırılmaz.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Forum istatistikleri

Konular
128,164
Mesajlar
915,594
Kullanıcılar
449,927
Son üye
yusuf2023

Yeni konular

Geri
Üst