12 Volt dc adaptörde neden 50 hz dalgalanma var ?

mt8

Üye
Katılım
26 May 2012
Mesajlar
70
Puanları
1
Konum
Ankara
Arkadaşlar, 1,5 volt pil ile çalışan bir cihaz için, elektriği 12 volttan 1,5 (dc) ye düşürmeyi başardım, fakat dc elektiğin 220 gibi 50 hz dalga boyu var, buda cihazda parazitlenmelere yol açıyor. 1,5 volt piltaktığımda çalışıyor, ama 1,5 volt dc adaptörden gelen elektriği verdiğimde de çalaşıyor fakat parazit yapıyor. 1,5 volt adaptörden gelen elektiği ölçtüğümde 50 hz dalga var. Bunu nasıl bir cihaz veya yöntem ile sıfır olmasada en azından sıfıra en yakın değerde vermeyi başarabilirim. Saygılar.
 
Son düzenleme:
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
kullandığın regule entegresı nedır Şebeke frakansını yukselterek sviç mod da regule etmen lazım

örnek lm 2576adj veya 2596 adj
 
slide_2.jpg

http://320volt.com/guc-kaynaklari/ bilgi edinebilir çözüm bulabilirsin, senin elde ettiğin dalga şekli resimden filtre sonrası hafif dalgalı durumda regülatörle düz hale mükemmelforma gelecektir.
 
1.5 voltluk pil bağla ! Şaka değil ! Şayet bir AC gerilimi DC gerilime oturtursan oluşturacağı harmoniklerin çoğu oluşmaz, dikkat etmen gereken voltajın belirli bir seviyede artacağıdır. Cihazınız bunu tolere edebiliyorsa en pratik çözüm bana göre bu dur. Diğer ihtimali @tekin126 söyledi zaten.
Ben anlamam matematikten, fizikten dersen :
Ahan da ürünün linki !
 

Forum istatistikleri

Konular
128,162
Mesajlar
915,577
Kullanıcılar
449,922
Son üye
11akif

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst