1500tl bütçe cnc.

woodwork

Üye
Katılım
28 Tem 2014
Mesajlar
109
Puanları
1
Yaş
32
Merhaba. Ahşap ve çok ince alüminyum işliyorum. Hediyelik eşya işi yapıyorum.Bunu bugüne kadar kıl testere ile yaptım artık yetişemiyorum. Bi cnc router şart. 1500 tl bütçem var. Şahsi olarak kafamda 2 yol var. 1. yol aliexpress sitesinden yani çinden bu fiyata 2020 diye tabir edilen bir cnc almak 20cm e 30 cmişleme alanı bana uygun bir alan. 2. si bunu kendim yapmak. 1. seçenekte beni tedirgin eden bu aletlerin durumu bana pek sağlıklı gorunuse sahip gelmediler amatör kafayla. 2. seçenekte beni düşündüren sey ise şasiyi nasıl yapacağım hassasiyeti kabul edilir bir seviyede nasıl tutacağım ve makinayı nasıl bir stabilitede tutacağım. Tabi sehpalı matkabım falanda yok eğer bu tarz aletler lazımsa bunuda bütçe üzerinden alabilirim neyse bi el uzatırsanız çok iyi olacak.
 
kardeşim yapmakla uğraşma zaman kaybedersin . yeterli hassasiyeti elde edinceye kadar yorulursun . al bi tane işine devam - haddim olmayarak acizane fikrim
 
minicnc.jpg Bütçeni 2000 tl ye çıkarırsan. Sana bitmiş 30x36 işleyebileceğin.bir cnc önerebilirim.bu makinada spindle ve 3 eksen sürücü dahil.
 
kardeşim yapmakla uğraşma zaman kaybedersin . yeterli hassasiyeti elde edinceye kadar yorulursun . al bi tane işine devam - haddim olmayarak acizane fikrim
Banada hep o seçenek yakın geliyor. peki hamgi makina, bu fiyata olurmu bu iş?Örnek, tavsiye herşeye açığım. Önceliğim sıfır makinalar çünkü anlamıyorum bu işten tam anlamıyla. En azından muhattap olabileceğim bi firma olsun yurtdışında dahide olsa.
 
çinden bu tür şeyleri getirtmek çok sıkıntılı olur kanımca.

en güzeli tr de bulup almak ya da yapmak
 

Forum istatistikleri

Konular
127,950
Mesajlar
913,849
Kullanıcılar
449,596
Son üye
anilhikmet

Yeni konular

Geri
Üst