2x12V 15VA trafo ile ayarlı güç kaynağı

lvntbkdmr

Üye
Katılım
27 Mar 2012
Mesajlar
16
Puanları
1
Yaş
33
Merhaba arkadaşlar,

Elimde 2x12V 15VA çıkışa sahip trafo bulunmakta, bunu kullanarak - mümkün olan en esnek aralıkta ayarlanabilir gerilim ve akım çıkışı almak istiyorum. Aslnda amacım okuldaki proje ödevi için bunun sadece pcb kart kısmını yapıp hocaya göstermek, ama yapmışken evde kullanabileceğim bişey yapmak istiyorum. Daha sonra buna 7-segment yada belki direk lcd ekran kullanarak çıkan değerleri orda gösterildiği , güzel bi güç kaynağı yapmak istiyorum. Evdeki projelerde kullanma amaçlı.

Bunun için devre önerisi isteyecektim. Elinde bu trafo ile kullanabileceğim bu isteklerime uygun bir devresi olan varmı acaba? yada internette güzel açıklayıcı bir anlatıma sahip bir site. birsürü var aslında internette ama hangisini kullanmam gerektiğine karar veremedim. 0-30V ayarlı olanlar falan var ama 30V dc için sanırsam benim trafo yetersiz kalır o yüzden o devreyi kullanabilirmiyim bilmiyorum. Bu trafo ile maximum kaç volt dc gerilir alabilirim ?
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.

Forum istatistikleri

Konular
128,319
Mesajlar
916,676
Kullanıcılar
450,156
Son üye
oguz24

Yeni konular

Geri
Üst