400A ve 630A CVS Serisi Şalter Sürekli Açıyor

Katılım
17 Ağu 2015
Mesajlar
21
Puanları
1
Konum
Adana
İyi günler

Çözümünü bir türlü bulamadığımız bir sorun ile karşılaştık. Beton santraline ait chilleri besleyen hatta takılı olan 400A şalter sürekli açıyordu. Tam yüklü olsun olmasın sürekli açma yapıyor. Şalter de sorun olabileceğini düşündük 630A şalter taktık yerine ve herhangi bir değişiklik olmadı açmaya devam ediyor. Kablo izolasyonunda sıkıntı olduğunu düşünsek sürekli açmaz mı günde 3-4 defa açtığı da oluyor 1 hafta hiç açmadığı da. Ve sistemdeki kompanzasyon panosunda yer alan NH sigortalar da sürekli patlıyor. Bilgisi olan arkadaşların yardımlarını bekliyorum. (Sistemden geçen akım en fazla 300A)
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
1- Harmonik değerlerini takip ettinizmi ?
2- Ana NH mı ? Gurup sigortalarımı ?
3- En büyük yükünüz kaç kW ve devreye nasıl alınıyor ? Şalter magnetik açma akımı kaça ayarlı ?
 
Yeni kaçak akım röleli TMŞ lerden olmadığını varsayarsak TMŞ nin açma sebebi ya termik ya da manyetik aşırı akım açması . Bu konuda bir bilgi vermemişsiniz. Açma olayı makina çalıştıktan uzun süre sonramı gerçekleşiyor yoksa şaralop hemen devreye alıncamı gerçekleşiyor ? Tam yüklü olmadığını söylemişsiniz ; bu konuda bir amper ölçümü yapıp ; kesicinin ani açma ve termik açma set değerleri ile karşılaştırmanız yerinde olacaktır. Yok set değerleriniz normal ara ara açma yapıyorsa ileride meydana gelecek daha büyük bir izolasyon patlamasının habercisi olabilir . Böyle mikro arızalar zamanla kendini büyütüp en son patlamayla merhaba der ve kesiciyi kurulamaz duruma getirir . O zaman herkes rahatlar :)
Fahri beyin belirttiği gibi sistemde harmonik üreten cihazlar sistemlerde aptal ve manasız açtırmalar yaptırabilir. Bu konuda bir harmonik ölçümü de yapılırsa fena olmaz. Açmanın sebebi bu da olabilir.
 
arkadaşlar ilginiz için teşekkür ederim. Söylediğiniz gibi harmonik ölçümlerini yaptım herhangi bir sorun yok değerler normal. TMŞ nin davranış şekli net olmadığından bir sonuca varamamıştık. Ama arkadaşlara TMŞ girişindeki kabloların pabuç kısımları kestirdim ve tekrar bağlattım sorun düzeldi.
 
Çok makul ! bir açıklama gibi durmuyor.Gevşeklik olsa ,kablolarda ısınma ve yanma olması gerekirdi.Bence,arızanız devam edecek !
 
kablo pabuçlarından kaynaklanan bir sıkıntıydı galiba. çünkü bu değiştirdikten sonra herhangi bir ısınma ve şalter açmasıyla karşılaşmadık uzun süredir
 
Pabuçlardan atlama olayı yapar daha önce iki kez yaşadım. Pabuçlamadan sonra izole etmek gerekir. Kurulum hatasıdır baştan dikkat etmek gerekir !
 

Forum istatistikleri

Konular
127,950
Mesajlar
913,849
Kullanıcılar
449,596
Son üye
anilhikmet

Yeni konular

Geri
Üst