AAB ACS355 Motor sürücüsünü Çalıştıramadım bile :D

Katılım
18 Ocak 2008
Mesajlar
1,068
Puanları
156
Yaş
39
Herkese selamun aleyküm hayırlı akşamlar.

Değerli ustalarım Bu sürücüyü kataloğunda belirtilen dahili güç kaynağı ile PNP bağlantı şekli olarak gösterilen bir yapıda bağladım resmi ise şu :
1dYkRN.jpg


Yapmak istediğim tek şey bir potansiyometre bağlayıp DI 1 ile motoru ileri yönde DI 2 ile geri yönde döndürmek ve pot ile hız kontrolü yapmak.

Potun kenar uçlarının bir tanesini 4 numaralı pin olan +10 Volta diğer kenar ucunu ise 10 ve 11 numaralı pinlerin birbirine bağlandığı gnd ucuna bağladım.

Potun orta ucunu ise 5 numaralı pin AI2 ye bağladım. Parametrelerden ise

https://www.kontrolkalemi.com/forum/attachments/tr_acs355_um_c_a5-pdf.38410/

Linkindeki yazan bir çok parametreyi denedim denedim denedim ama bir defa çalıştı o da bir menüden sıfırdan yapılandırma yapmaya çalıştım o yapılandırmada abb standart yapılandırmasına devam ettim nasıl olduysa çalıştı ama geri dönüş yönü çalışmadı.

Acaba bağlantıyı mı yanlış yaptım yoksa parametreleri mi yanlış giriyorum ?

ikinci bir seçenek ise

Bağlantım kesinlikle yanlıştır ve şu bağlantıyı yapıp ABB standart kurulumu mu yapmalıyım ?

r9gRYz.jpg


En önemli sorum ise Bu işin en doğru olanı hangisidir ? ve Dışarıdan harici beslemeli mi çalıştırsam daha kolay olur dahili besleme mi yoksa hiç fark etmez mi ?
 

Ekli dosyalar

  • TR_ACS355_UM_C_A5.pdf
    7.6 MB · Görüntüleme: 89
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
aı1-orta pot(2)
gnd(3) ve +10(4)

S1 Dıp swıcı alt konum (pot-0,10v)

loc-rem komutu dahili panelden-harıcı klemensten kumanda

9901--13
9902--4
9903--1
9908--motor etıket devri
9910--1
yapıldığınde dı1 veya panelden start ile otomatik tanıma başlar 2 dk sürer max 40 hz kadar çıkar

iki yönlü çalışma
1001-9
1002-9
1003-3
1102-0


1105-2002 max hız
motor devrinin %80 max

bağlantılarınıda şemada belırttığın gıbı bağlarsan çalışıcaktır..
 
Motora start verdikten sonra potansiyometreyi açıyormusunuz?Birde sürücülerde rampa vardır start aldığında fabrika çıkışı 10 sn dir bunun ayarlanması lazım 2601 parametresi sizin sürücüde bunun ayarını düşürdünüz mü?
 
Size tavsiyem bu işi bilen birine yaptırmanız elektrik iki kablo bağlamak değildir bir çok karmaşık parametre vardır maksimum frekans ve minimum frekansı da ayarlamanız gerekmektedir.
 
@kadir1978 Hocam vermiş olduğunuz bilgilerinizden dolayı çok ama çok teşekkür ederim. Yarın fırsat bulduğum ilk an deneyeceğim ve Allah kısmet ederse tekrar geriye dönerek yaptığım işi ve geldiğim durumu yazacağım.
Evet şu an fark ettim ki gerçekten hata yapmışım yaptığım hata ise AAB Standart makrosunda verilen şemaya uymamışım ve o makronun parametrelerini kullanmaya çalışmışım Sayfa 68 de biraz açıklamış zaten.
Eminim ki daha yaptığım hatalar da olmuştur ama konuyu biraz anlar gibi oldum ilginiz için teşekkür ederim tekrardan ;)

@c.berkan Abi ilk mesajınızı dikkata alacağım. Tavsiyeniz konusuna gelince ilginiz için teşekkür ederim tavsiyeniz için de ;)

Ama bu iş Dediğiniz gibi iki kablo bağlamak değildir ama eminim ki siz de eli öpülesi annenizden doğarken bu işi bilerek doğmadınız elbet bilen birilerinden yardım aldınız çıraklık yaptınız çaba harcadınız ve biliyorum diyebiliyorsunuz.

Biz de kendi çapımızca bilen birilerinden yardım almaya onların bilgilerinden faydalanmaya elimizden gelen birşey olur ise onlar ile paylaşmaya çalışıyoruz Açıkçası öğrenmeye çalışıyoruz ;)

Belki yarın bilen biri oluruz umudu ile ;)
 
İnşaallah tabiki bizde annemizin karnında öğrenmedik 3 yıl olan okulu meslek resim dersi yüzünden 4 yılda bitirip yıllarca çıraklık yaparak öğrendim ben.Ben kredili sistemde okudum okulu 2,5 yılda bitiren arkadaşım oldu o da mesleği yapmıyor bir fabrika da güvenlik şefi olarak çalışıyor!
 
Master Frequency Source _ Ana frekans kaynağı (pot)
Direction Source - External digital terminal _ Dijital girişler veya 0- -10V
Kaynağı analog girişe almak yön girişini nasıl etkiler ? Hangi parametreler yön girişi ve frekans girişi bağını ortadan kaldırır ?
Dijital kontrol (FWD/REW/RUN/STOP) pin seçiminde hangisi geri dönüşe izin vermez ? Geri dönmede motor ataleti tepkisinde hangi işlemler uygulanacak ?

Dökümanları iyice okumanı tavsiye ederim(Türkçe olanlar çok saçma), hemen hemen tüm sürücüler aynı şekilde çalışır, değişen sadece parametre ve tanımlamalardır.
 
Değerli ustalarım Peki bu cihaz nasıl fabrika ayarlarına geri döndürülür Dökümanlarına baktım harbiden değerli ustamız @seagate nin dediği gibi ;)

Resmen akış diyagramı gibi döküman yazmışlar hiç de beğenmedim ;)

Bu yüzden tecrübelerinize ihtiyaç duymaktayım...
 
Değerli ustalarım Peki bu cihaz nasıl fabrika ayarlarına geri döndürülür Dökümanlarına baktım harbiden değerli ustamız @seagate nin dediği gibi ;)

Resmen akış diyagramı gibi döküman yazmışlar hiç de beğenmedim ;)

Bu yüzden tecrübelerinize ihtiyaç duymaktayım...
Ben buyüzden Abb kullanmıyorum artık Power Flex diye Allen Bradley in bir sürücüsü var 5 sayfa kullanma klavuzu var!25 tane ACS150 vardı çalıştığım yerde arızalarından bıkmıştım artık.
 
Değerli ustalarım Peki bu cihaz nasıl fabrika ayarlarına geri döndürülür Dökümanlarına baktım harbiden değerli ustamız @seagate nin dediği gibi ;)

Resmen akış diyagramı gibi döküman yazmışlar hiç de beğenmedim ;)

Bu yüzden tecrübelerinize ihtiyaç duymaktayım...

"Fabrika ayarına dön" yazmış birileri ben bilmiyorum(editli).

Döküman okuyarak bu işi yapmanız gerçekten de zor ! Bazen ben bile dağılıyorum !
Size tavsiyem cihaza modbus (harici terminal veya ekran soketi) bağlanıp parametreleri bilgisayardan kontrol edip değiştirmeniz. ABB firması soemensin götünden ayrılmadığı için sürücü klansmanında resmen sıçmıştır.
Ayrıca tüm parametreleri/bağlantıları doğru yapsanız bile motorun çalışmama ihtimali var ! İç yazılımda manyetik hesaplamalar ile ilgili değerlerin RAM ---> ROM aktarımının yapılmış olması lazım.Enerjiyi kes tekrar ver !
Drive Window Light diye bir programı var, bu programı kullanarak "Ömrümü yedin ABB sürücü" söylemini kullanmaktan kurtulabilirsin ! Ürün kötü değil ama çok karışık ! 436 sayfa PDF ne Allah aşkına ! İnsan okuyacak bunu.... ahahahahaha
 
Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
128,135
Mesajlar
915,326
Kullanıcılar
449,856
Son üye
teslasarmali

Yeni konular

Geri
Üst