acil stop rölesi tek/iki kanal bağlantı

redskymuscular

Katılımcı Üye
Katılım
1 Kas 2012
Mesajlar
1,333
Puanları
56
Arkadaşlar Merhaba,

Acil stop rölesinde tek kanal bağlantı ile çift kanal bağlantı arasındaki fark nedir?

Tek kanal bağlantı tek bir kopukluklata (ör. kapı açıldı) sistemi açıyor da çift kanal farklı iki yerden mi sinyal alıyor? Ama sisteme seri bağlanır diyor öyleyse bu şekilde değil. Çift kontağın avantajı ve nedeni hakkında bilgi rica ediyorum.

Teşekkür ederim.
 
güvenlik amaçlı olduğunu biliyorum üstad da. çalışma mantığını bilmiyorum. linki daha evvel incelemiştim orada net değil gibime geliyor. Tek kanal sistemi tek parça kontrol ediyorda çift kanal ikiye mi bölüyor. Örneğin çift kanal olunca 1 kanal kapıyı bir kanal da acil stop butonlarına mı bağlı oluyor.
 
Evet dediğin sekildede olabılıyor ortama gore değişir
 
Son düzenleme:
ama her ikiside sistemi acil durduruyorsa ikiye bölmenin arızayı kolay tespit etme dışında bir faydası olabilir mi? çok da elzem değil o zaman tek ya da çift olması.
 
arıza kolay bulabılır bırde sıstemde cok kapı varsa guvenlık grektıren sistem varsa bölünebiliyor
 
şu olabiliyor mu çift kanal da mesela. 1 . KANAL sistemi durdurması uyarı verdirsin. 2. kanal ise içerdeki kapılara bağlansın ve sistemi durdursun.
cok kapı varsa guvenlık grektıren sistem varsa bölünebiliyor
yoksa bölmenin pek bir anlamı yok gibi geliyor.
Kusura bakma low level gelebilir sorularım.
 
evet biraz low level ama sistemde uygulayp denersen iyi olcaktır teorı daha önemlidir
 
Adı üstünde güvenlik çok nokta e-stop olması tehlilke anında daha fazla kişinin daha kısa zamanda makinayı durdurması demek (şahsi görüşüm) yine de Bakım kontrol noktalarını arttırdığı için ekstra yük getirdiği için aşırıya kaçmadan optimum sayıda tutmak şart.
Misal işçinin erişebileceği mesafede e-stop var, işçi yine de dalgınlıkla elini kaptırıyor refleks olarak düğmeye basamıyor, arkadaşları durumu görüp makinanın başka yerindeki (en yakın) e-stopa basar olayın büyümesi engellenir.
 
Adı üstünde güvenlik çok nokta e-stop olması tehlilke anında daha fazla kişinin daha kı
bilgileriniz için teşekkür ederim. Sanırım şöyle anlaşıldım. 2 Kanallı olması buton sayısının fazlalaştırma anlamı mı taşıyor diye sordum? Sormak istediğim soru bu değildir. 48 adet butonu tek kanala bağlamakla 2 kanala bölmek açısından fark görmüyorum sadece arızalı butonu bulmamız yarı yarıya azalır o kadar.

2. kanalın farklı bir işlevi var mı? 2 ayrı kanal aynı işi yapacaksa sipariş etmeme gerek yok. Ama sistemde kapılar çok kritik kapaklar 2. derece kritik. kapakları ikinci kanala bağlasam ve sistemi durdurmasa uyarı verdirse ancak kapılar açılınca tabi kapılar 1. kanala bağlı sistem acil duruşa geçse. sorum tam olarak bu. 2 kanallıyı 2 farklı işlem gibi düşünebilir miyiz? ya da sistemi yukarda verdiğim 48 buton daki gibi ikiye bölmekten farklı bir işlevi var mı?
 

Forum istatistikleri

Konular
127,950
Mesajlar
913,861
Kullanıcılar
449,598
Son üye
kadir12366

Yeni konular

Geri
Üst