Akıllı otopark tasarımı

Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
18
Puanları
1
Yaş
30
Konum
Manisa
Arkadaşlar cbü bitirme projem için akıllı otopark sistemi yapmalıyım ama bir noktada kafam çok karışık. araçların hücrelere koyulmasında ve geri alınmasında nasıl bir sistem kullanmaliyim palet hareketli olmalı hücreler değil .Ayrıca motorlar arduino ile kontrol edilmeli.fikri ve tecrübesi olan arkadaşlar yardımlarınız için şimdiden teşekkürler .
 
Size - (eksi) verebilmemin bir yolu olsada bir sürü - versem.
Böyle sorumu sorulur ?
Ödevini direk bize soruyorsun !

***Bu konuya başka bir yazı yazmayacağımdan emin olabilirsin..
 
Herhalde detaylara inmemem sebebiyle yanlis anlaşılmaya sebebiyet verdim.Ben zaten hareketli olan döner alan ve sağa sola hareket için sistem tasarladim yardim istediğim tek nokta araçların içeri giriş çikişındaydı. Ödevin tamamını değil fikir istedim sadece.Ama eleştirin içinde tesekkur ederim Düşündüğünü olduğu gibi söyleyen insanları seviyorum.Dediğim gibi yazsanizda yazmasanizda teşekkürler sagolun
 
Ww nun dikey park kulesi var ilham için onun vidyosuna bak, son görevimiz tehlike filminde de geçen sahneler vardı.
 
Bahsettiğiniz sistemi detaylandırsanız yada avrsa bir taslağı paylaşsanız farklı fikirlerin düşüncelerin çıkacağı kanısındayım. Benim anladığım kadarıyla tek bir giriş yerinden birden fazla aracı sırayla park eden (plaka, tc vb kayıt girdileriyle) kullanıcı çağırdığında ise girmiş olduğu kaydıyla aracını geri veren bir sistem sanırım. Benim bildiği 2 yöntem var;
1.si kafes sistemi; araç kafes önüne park edilir, park ettiği tabla kapı açıldıktan sonra aracı içeri kafese alarak dönme dolap misali boş olan cebe yerleştirir ve aynı prensible geri verir.
2.si ise araç düz bir zemin üzerine park edilir. Kullanıcı kontrol paneli yanına giderek kaydını işledikten sonra zemin aşağı doğru dönerek iner ve aşağıdaki gözlerden boş olan yere aracını hareketli tabla ile sürerek aynı şekilde geride çağırır.
İlk verdiğim örnek hızlı öfkeli serisinden tokyo driftte vardı. Diğerinide youtube da izlemiştim ama ismi ne olarak geçiyor hatırlamıyorum.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,126
Mesajlar
915,244
Kullanıcılar
449,839
Son üye
Qkay

Yeni konular

Geri
Üst