Alarm İle Kepenk Kapatma Yardım

Mantıken Dediğim sistem Yapılır mı?

  • Evet

    Oy: 1 100.0%
  • Hayır

    Oy: 0 0.0%

  • Kullanılan toplam oy
    1
Katılım
27 Ara 2009
Mesajlar
5
Puanları
1
Yaş
35
İyi Akşamlar Arkadaşlar Öncelikle konuyu okuduğunuz için tşkler.

şimdi yapmak istedeğim olay alarm santrelini kurduğum zaman otomatik 5 tane kepenk var bunları kapanmasını istiyorum. alarm kurduğum zaman. santrel bir röle vs. vs komut gonderecek bunu 2 saniye cekecek ve sonra o roleyi geri bırakacak. ama kepenklerde alarm kontağı var ve doğal olarak 5-6-7-8-9 nolu zonelardan kapalı sinyalı 15-20sn gelecek alarm kurulduktan sonra bunu nasıl yapabilir.? birde alarm açınca otomatik kepenkleri kaldırmasını istiyorum. gerekli malzemeler yapılış metonun anlatırsanız sevinirim.


Elimde Mevcut Malzeme Listesi

Paradox E55 (Alarm Santreli)
Paradox K636 (Key Ped)
Paradox PSC100 (Gsm Mödülü)
Paradox ZX8SP (Zone Genişletme)


5 ayrı pencere ve bunlara ait penek motorları.
kepenk motorları 12volt'tur


 
Merhaba öncelikle önemli olan kepenklerin nasıl tetik aldığıdır örneğin kepenkler tek bir noktadan mı kontrol ediliyor eğer tek bir noktadan kontrol ediliyorsa kapanma tetiği nasıl çalışıyor bu önemli bi nokta mesela tetik ucu kart üzerinde gnd ile kısadevre olunca kapanıp tekrar kısa devre olunca açılıyorsa panel üzerinde ki pgm i alarm kurulduğu ve çözüldüğü zaman 1 sn lik zamanlı olarak programlanırsa kepenkleri açıp kapatabilirsin
 
Sn.teknokolik61,PGM çıkışını programlayıp alarm devreye alındığında ve devre dışı yapıldığında 12 VDC bir röleye kumanda edersiniz.Bu röle kontakları ilede ister kepenklere isterse başka şeylere kumanda edersiniz.Kepenklerde alarm kontağı var diyorsunuz bunuda ON delay özellikli bir zaman rölesi kullanarak halledersiniz.Örnek programlama alarm kurulduğunda kepenklerin kapanması için
(220)>(02)>(12)>(99) alarm devre dışı bırakıldığında kepenklerin açılması için
(221)>(02)>(11)>(99)
 
ankpa_2.jpg

Duvara sabit 5 tane resimdeki anahtardan mevcut alt ok bastıgımız zaman direk penk kapınıyor durdurma basmadığımız zaman en sona kadar motorlar çalışıyor.

şimdi bende bu devrenin kapatma ve açma bir kablo çıkacağım ve tknsyn arkadaşımız dediği işlemi yapacağım tşkler iyi çalışmalar peki bir şey daha sorayım.

alarm kurduktan 20-25 sn sonra kepenkler kapanacak doğal olarak kepenklerdeki manyetik kontoklar 20-25sn sonra (yani alarm devreye girdikten sonra) sinyal gönderecek hareket algılayacak dogal olarak alarm'ın kurulmasında yada asılsız yere ötme yapmaz demi ?
 
Sn.teknokolik61,bahsettiğiniz sorunun oluşmaması için zaman rölesi kullanacaksınız.Bu zaman rölesi kepenkler açıkken alarm kontaklarını kapalı tutacak.Alarm devreye girdikten sonra kepenklerin kapanma süresini de ölçüp uygun bir gecikme sonunda zaman rölesi kontaklarını açacak.Çünkü kepenkler kapandığı için manyetik swichler zaten kontaklarını kapatıyor olacak.Kepenkler ayrı zonlar ise her zon için gecikmeli açılan kontağa ihtiyacınız olacak.Eğer öğle ise her zon için bir zaman rölesi almanıza gerek yok.Bir zaman rölesi alırsınız ve gerektiği kadar 12VDC röleyi zaman rölesine entegre edersiniz.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,135
Mesajlar
915,326
Kullanıcılar
449,856
Son üye
teslasarmali

Yeni konular

Geri
Üst