Alpek Kablo Kesit Hesabı

i.kurtoglu

Üye
Katılım
27 Kas 2010
Mesajlar
1
Puanları
1
Yaş
59
Merhaba arkadaşlar,

Tredaş beton direğinden 55m uzakta 16 kw kurulu güç bulunan konuta tesis edilecek ag şebekesinde kullanılacak demir direk a tipi 8ı demir direk bir tane kullandım tek fazlı olacak bu hatta kullanılacak alpek kablo kesitleri ne olacak yardımcı olurmusunuz? teşekkür ederim.

Not: Konuyu nereye acacağımı bilmediğimden buraya açtım. Yönetici arkadaşlar uygun bir konuya taşırlarsa sevinirim.

saygılar
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
8I direk durdurucu olarak dikilmişse 1x25+35 alpek işinizi görür. Ama trafodan binaya olan mesafedeki iletkenin kesidinin kurtarması lazım.
 
25 lik kablo işini görür.. ama ı8 direk zayıf oluyor biraz demirin kesitini kalınlaştırman tavsiyemdir.. (direk sonlandırıcıysa tabi ara direklerde sıkıntı olmaz)
 
arkadaşlar 25 lik 35 lik diyorsunuzda konuyu açan arkadaş mesafeyi bildirmemiş kaç tane 8 ı direk olduğunu bildirmemiş. neye göre hesap ederek bu sonuçlara vardınız anlamadım.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,123
Mesajlar
915,194
Kullanıcılar
449,830
Son üye
xkullanıcı45

Yeni konular

Geri
Üst