Alternatif internet seçenekleri

1N4007

Üye
Katılım
18 Ocak 2015
Mesajlar
329
Puanları
1
Yaş
44
Evimde ttnet sınırsız internet kullanmaktayım aylık 63 Tl ödüyorum ama hiç memnun değilim. sürekli internetim kopuyor telekomcularla arkadaş olduk en sonunda 2 gün internetim kesildi mağdur oldum belki 20 kere müşteri hizmetlerini aradım. artık yetti kendime başka internet alternatifleri arıyacam acaba tavsiye edebileceğiniz başka bir internet firması v.s bişey var mı ??*
 
Bir kaç rakip var ama altyapı aynı, mahalledeki kutuya kadar fiber kutudan binaya daireye kadar yine bakır tel. Sonracığıma sözleşmeyi fesh edersen zararlı olan yine sen çıkarsın. 2Sene geçmişse adaptörüne, modemin beslemesine göz atmak şart hız artmaz ama kesilmeye sebep belki burdandır.
 
Bir kaç rakip var ama altyapı aynı, mahalledeki kutuya kadar fiber kutudan binaya daireye kadar yine bakır tel. Sonracığıma sözleşmeyi fesh edersen zararlı olan yine sen çıkarsın. 2Sene geçmişse adaptörüne, modemin beslemesine göz atmak şart hız artmaz ama kesilmeye sebep belki burdandır.
Aynen öyle bina içi tesisatını gözden geçirdinmi?. Splitterden bile kaynaklanabilir kopmalar, arızalı olabilir in/out yanlıştır,
 
TTNET'e rakip firma daha pek yok desek yeridir.Hepsi onun alt yapısından veriyorlar.Adım adım gidin öncelikle kendi iç tesisatınızdaki kabloları yenileyin.Splitter felan varsa eğer.Kısacası internet ile ilgili tüm kabloları yenileyin.Sorun hala çözülmez ise kutudan gelen kabloyu değiştirmelerini söyleyin.Ben iç tesisatı kontrol ettim herhangi bir arıza bulunmamaktır derseniz onlar kutudan gelen kabloyu değiştirirler zaten.Oturduğunuz bölge felan neresi ? Rakip firma için süperonline sitesine girip adresinizi yazarsanız alt yapı desteği olup olmadığını görebilirsiniz.
 
Zuperonli'nden uzak hatta UZAK UZAK durun. 2 yıllık imzam bitti. alın başınıza çalın dedim 4 gündür kapımda yatıyorlar.(3 ay bedava kullan) yeterki iptali geri çek diye. fiber tam oturmadı.
 
Hiç bir firma dört dörtlük olamaz zaten.Sonuçta bi firmanın binlerce hatta milyonlarca kullanıcısı var.Herkesi memnun etmek biraz zor.
 
Kesilmeler genelde kırılmış ve tam temas etmeyen kablolardan olur. Modeminizin sistem loglarını kontrol edip ona göre davranın. Belki DHCP çöküyor belki hat çok zayıflıyor ? Zorunlu olmadıkça 4096 üzerine hızda internet almayın yüksek hızlar bazen hat zayıflamasının artmasına sebep olabilir. Eminim bir çözümü vardır (bu arada zelekomdan nefret ediyorum(tekelcileri sevmem))
 
internet tarayıcınızın adres satırına 192.168.1.1 yazıp çıkan ekranda kullanıcı adı ve şifrenizi girip hat değerlerinize bakınız. Modem markanıza göre hat değerlerine nasıl bakacağınıza buradan bakabilirsiniz.

Mesela ekte kendi hat değerlerimi verdim. SNR margin değerinin 6 db üzerinde olması gerekmektedir ve bu değer ne kadar yüksekse hattınız okadar iyi durumdadır. Line Attenuation (hat zayıflaması) mümkün olduğunca düşük olması gerekmektedir. 10 db altı makuldür, ama 20-30 db üstü ise hattınız 8 mbps hızın üstüne çıkması zordur. Hat zayflamasını düşürmek için yukarıda yazıldığı evinizdeki telefon kablosundaki oksitlenebilecek yerlerin yenilenmesi veya temizlenmesi gerekmektedir. Evinizin / apartmanınızın girişindeki ankastreden dairenize kadar gelen hattan siz sorumlusunuz. Ama istenirse tesisatın yenilenmesini kablo için 10 tl, ankastre kutusu için 50-100 tl (net bilmiyorum) karşılığında Türk Telekom da bu işi yapmaktadır. Sorunlar genelde altyapı kaynaklı olduğu için müşteri hizmetleri yerine doğrudan bağlı olduğunuz telekom müddürlüğüne başvurmanız sorununuz daha çabuk hallolmasını sağlar. (Gerçi telekom ekiplerinin de anladığı hızınızı düşürmek oluyor.) Sonuçta müşteri hizmetlerinde çalışan personel teknik konular hakkında genel olarak yetersizler ve aradığınızda belli klişe cevaplar alıyorsunuz.

Eğer hat değerleriniz iyiyse özellikle nufüsun yoğun olduğu yerlerde internetin yoğun kullnıldığı akşam 5-10 saatleri arasında hızın çok düştüğü durumlar olabiliyor. Buna sizin yapabileceğiniz birşey yok.

Eğer fiyattan da şikayetçiyseniz 12 veya 24 aylık sözleşmelerle faturanızı 50 tl civarına çekebilirsiniz. Mesela NET6 paketini eylül 2013-2014 dönemlerinde aylık 22 tl'den kullandım. Şuan NET12 paketini 38'den kullanıyorum.

TTnet ve taşeronlarından başka Turksat'ın verdiği uydunet ve Superonline'ın kendi fiber hattından verdiği (DSL için Türk Telekom altyapısını kullanıyor) fiber internet var.
 

Ekli dosyalar

  • modem.png
    modem.png
    20.7 KB · Görüntüleme: 9
Son düzenleme:
öncelikle cevap veren arkadaşlara teşekkür ederim ... :)
evet ttnete alternatif pek yok bende baya bir araştırdım olanlarda zaten ttnet in alt yapısını kullanıyor. aslında en büyük alternatif bence uydu net ama oda sadece büyük şehirlerde var henüz yaygınlaşmadı. birde metronet diye bişey varmış elektrik hattından internet veriyor sözde nasıl bişey merak ettim doğrusu ... :)
internet hattıma gelirsek oturdğumuz bina çok eski 40 45 senelik daireden kutuya giden kablo koptuğu için 3 yıl önce kendim yeni kablo çektim. binanın yüzünden apartmanın kutusuna yeni telefon kablosu çektim elektrikçiye bağlattırdım. splitter kullanmıyorum ayrıca internetin yalın ADSL sorunun kablo yada splitter le alakalı değil müşteri hizmetkerinde ki görevli santral den kaynaklı bir sorun olduunu veya Telekom alt yapısı ile alakalı olduğunu söylüyor ....
 

Forum istatistikleri

Konular
127,950
Mesajlar
913,850
Kullanıcılar
449,597
Son üye
CTure

Yeni konular

Geri
Üst