ARÇELİK 4120 s Çamaşır makinesi yardım

Katılım
12 Haz 2007
Mesajlar
30
Puanları
1
Konum
KAHRAMANMARAŞ
Merhaba sayın arkadaşlar benim evdeki Arçelik 4120sçamaşır makinasının rulmanları dağılmıştı değiştirdim .Makineyi çalıştırınca normalde yavaş devirde sağa sola dönmesi gerekirken en hızlı devirde dönüyor bunun nedeni ne olmuş olabilir.Yardımcı olursanız sevinirim.Şimdiden teşekkür ederim.
 
Merhaba.Rulman değişimi ile bu hız artışının (Yıkama hızının sıkma hızına tam olarak yükselmesi) direk ilgisi pek yoktur.Yıkamada yıkama sargıları (daha fazla kutup)sıkmada ise sıkma sargılarına daha az kutup (2 kutup) kalacak şekliyle,bu hız kontrol ünitesinden elektrik motoruna akım verilir.Yani sonuçta bu hız ayarı takojeneratörden hız kontrol ünitesiyle sağlanan bu bağlantı ile olur.Öncelikle bu hattaki bağlantıları tam kontrol etmenizde fayda vardır.Hız kontrol ünitesi komple veya kısmen arızalı olabilir.Örneğin hız kontrol ünitesinde bulunan triyak arızalanmış olabilir, arızalı ise yenisi ile değiştirilir.Takojenaratör bobini veya ortasında dönen mıknatıs, kırılmış ya da özelliğini tam olarak kaybetmiş olabilir. Takojenaratör mıknatısı değiştirilir veya bobin komple değiştirilir.

Sonuç olarak motor bobin sarımıyla hız kontrollü daha eski,klasik makinalarda motor bobin yapısında ve kablolarda (elektromekanik beyinle olan) üzerinde tam durmanız,takojeneratör-hız kontrol üniteli daha yeni çıkan son elektronik makinalarda ise takojeneratörle hız kontrol ünitesi üzerinde ağırlıkla durmanız gereklidir.

Not: Takojeneratör doğrudan çamaşır makinesi motoru miline bağlı dönen,sabit mıknatıslı olan elektrik sinyali (Hız kontrol ünitesi kartı için) üretecidir.Hız kontrol ünitesi birim olarak makinanın anakart modülünden ayrı olabilen bir birimdir.Kolay gelsin.
 
Son düzenleme:
makinanın ön kapak sacının arkasında bulunan kart arızalanmış olabilir..ya da motor takosu arızalanmıştır..
 
o markda varmı bilmiyorum varsa hız kontrol kartının soket kısmını kontrol edin bende beko da aynı sorun vardı soketi kestim direk lehimledim düzeldi.
 
Sayın arkadaşlar kusura bakmayın cevaplarınıza yanıt veremedim uzun süreden beri internetimde problem vardı,makinanın arızasını halletim.motoru değiştirdik.Cevaplarınız için teşekkür ederim.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,956
Mesajlar
913,899
Kullanıcılar
449,606
Son üye
rasit.

Yeni konular

Geri
Üst