Arçelik 3340 Çamaşır makinası kart arızası

Katılım
7 Şub 2010
Mesajlar
37
Puanları
1
Yaş
34
İyi akşamlar arkadaşlar.Arçelik 3340 yoç çamaşır makinesi çalışmıyordu.Aniden hızlanıyor, yıkamada dönecek gibi oluyor zorlanıyor.Kazanı kontrol ettim cok rahat dönüyor .Başka motor taktım aynı problem devam etti.Motoru bobinajcı kontrol etti normal çalışıyor. Orjinal sıfır modül (kart) aldım taktım normal çalıştı makinayı yerine yerleştirdim.Fişi takıp çalıştırdım tekrar aynı arıza devam etti Kart'a baktım üzerindeki R 17 yazan diyot yandı. Bu olaydan sonra makinanın üzerindeki çalışan parçaları ölçtüm sağlam mı ve kısa devre varmı diye göremedim . 2.defa kart taktım onda da R 17 yazan diyot yandı . Bir yeri atlıyorum ama hâlâ çözemedim problemi. Yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkür ediyorum.
 
kartın fotografını koysaydınız keşke... iki motordada kart yanma olayı oldumu ....motorun tako bobininde yada sargılarında kısa devre olabilir ....motorun topraklamasını ölçün sargılarla kısa devre olabilir....motordan degil ise program cihazının iç kontaklarında yapışma olabilir....
 
Ustam makinenin kendi motorunu bobinajcıya kontrol ettirdikten sonra herhangi bir sıkıntı yok dedi ölçtü ve bu kartları taktım yandı kendi motoru takılı iken.
 
Ai Rıza ustam tekrar kontrol edeyim sizin söylediğiniz yerleri yeniden ölçüp bakayım.
 
r 17 direnci (10 k ohm değerinde) tako bobini devresindedir.motora giren soketi ters takıyorsunuz.o yüzden yanıyor.(soket ters girmez demeyin hafif bastırınca giriyor)
asıl ilk arızanızın nedeni kronik bir durum şöyle anlatayım.
motor düşük watlı ve ufak olduğu için yıkama esnasında ateş gibi oluyor.ve sıkma yapar gibi dönmeye başlıyor.beyin platinleri bu durumdan zarar görüyor.
öncelikle 4100 yada 3300 motor kullanmanız lazım
kartı vernik ile izole etmeniz lazım rutubet açısından.
ve beyin tamir olması lazım.
 
Çok kıymetli ustalarım ilgi alaka ve yardımcı olduğunuz için çok teşekkür ederim. Motor soketini ölçtüm sağlam gösteriyor gözüküyor. Fakat motor soketini kestim kabloları tek tek soket yaptım şu anda çok şükür düzeldi. Özellikle doğru yerde ölçüm yapmama rağmen ölçü aleti beni yanıltmış. Ve önerebileceğiniz iyi ölçü aleti tavsiye edebilirseniz memnun olurum.
 
Son düzenleme:
Hataya ulaşıp onarmana sevindim.
Biraz daha uğraşsaydın beyinide sökecektin.
Bana uğra iyi ölçü aletlerini göstereyim toptancısı komşumuz
 
Gerçekten hatayı bulmasaydım beyini ve komple kablo tesisatını yenileyecektim.Bilgi ve tecrübelerinize dayanıp bunlara gerek kalmadı.Teşekkür ediyorum Ali rıza ustam . Ölçü aleti için inşaallah yolum düşerse uğrayacağım.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,128
Mesajlar
915,276
Kullanıcılar
449,845
Son üye
burak_duyar

Yeni konular

Geri
Üst