Arçelik 3650 ft Çamaşır makinası ledler yanmıyor ve çalışmıyor.

zaferxp

Üye
Katılım
3 Ara 2009
Mesajlar
10
Puanları
1
Yaş
43
Makinanın on-off anahtarı açılınca sadece kapak açma düğmesindeki led yanıyor diğer hiçbir lamba yanmıyor ve makina çalışmıyor. Tüm kartlarına baktım yanık bir eleman yok gibi ne olabilir..
 
slm büyük bi ihtimal kaartın besleme bölümünde hasar oluşmuş olabilir nedenide yüksek valtaj dan kaynaklanan bi prablem kolay gelsin biz özellikle ürünlerin elektronik bölümünü onarıyoz tamir konusunda yardımcı ola biliriz
 
trafonun yanında D21 diyodu arızalı. forum içerisinde daha önce yazılı olan bir konu. araştırırsan detaylı bilgiye sahip olabilirsin.
 
Arkadaşlar bahsettiğiniz gibi kartdaki D21 adlı diyot kısadevre gösteriyor fakat hemen yanındaki gri renkli d20 diyotuda kısadevre olmuş.Bu elemanları değiştirsem sorun kalırmı acaba? Teşekkür ederim..

(Birde bu parçaların kodlarına nasıl ulaşabilirim. üzerini okumak imkansız)
 
Swiç mod besleme, trafo ile beslemenin yerini almış bir çok devrede güvenle kullanılmıştır .
Devrede D21 kot'u ile işaretlenen diyot 1Amp 90 Volt zenner diyot dur.
D20 1000 Volt 1Amp hızlı diyot tur amacı ac gerilimi dc 'ye donüştürmek içindir.

D21 diyotu ise kartınızın düşük gerilimlerde bile (90 volt), stabil bir çalışma yapması için devreye yerleştirilmiştir .
.
Bu diyotları iptal etseniz bile devre 200 volt gerilimde bile sorunsuz çalışır .

DİKKAT!

**Fakat gerilimi 190 volt ve daha altına düşen bölgelerde kart aşırı yüklenmelerde ya sisteme gelen beslemeyi tıkayıp kartın işlemçisine reset atar yada ön yıkama ledi yanıp sönerek sistem hatasına girer.**
 
Verdiğiniz bu önemli bilgiler için hepinize çok teşekkür ederim arkadaşlar.
 
aynı sorunu olan bir makinanın kartında yer alan D21 diyotu kısa devre idi değiştirdim ancak yinede çalışmadı sadece kapak açma ışığı yanıyor TNY254P bacağından 5 volt çıkıyor eprom programı ile ilgilimi acaba sorun ??
 
bende bunun diyotlardan kaynaklandığını düşünüyorum ama yinede supermaster35 usta sanırım buna daha net cevap verebilir :)
 
Makinanın on-off anahtarı açılınca sadece kapak açma düğmesindeki led yanıyor diğer hiçbir lamba yanmıyor ve makina çalışmıyor. Tüm kartlarına baktım yanık bir eleman yok gibi ne olabilir..

daha öncede aynı soruna cvp yazmıştım d21 değiştirmeyin iptal edin ve yerine başka bişey takmayın ..boş bırakın.o diyotun muadilini bulmanız zor farklı değerlerdeki diyotlar sorun çıkartır ve kart çalışmaz.kolay gelsin
 
usta bende geçen aynı karttan ikitane yaptım diyotları söktüm birisi çalıştı diğeri çalışmadı :(
 

Forum istatistikleri

Konular
128,159
Mesajlar
915,545
Kullanıcılar
449,912
Son üye
mavilacivert11

Yeni konular

Geri
Üst