Arçelik 4120 S Çamaşır Makinesi Kazanı Dönmüyor

ericponti

Üye
Katılım
18 May 2011
Mesajlar
23
Puanları
1
merhabalar üstadlar.
arçelik4120S modeli çamaşır makinem dün dönmeyince arka kapağı açtım ve kayışın yerde uzandığını gördüm, daha sonra yerine takıp tekrar çalıştırdım ve 10 saniye kadar çalıştıktan sonra tekrar düştü. motor ile kazanın aynı eksende olmadıgı için düşmüş olabilrmi bu kayış?
yardımlarınızı bekliyorum..
 
büyük olasılık kazan rulmanlarınız dağılmış. kasnağın orta göbeğinin alt tarafına bakarsanız küfü su aktığını görebilirsiniz. bu da kazan göbeğindeki rulman keçe grubunun dağılması sonucu kasnağın yalpalı dönmesine sebep olur. yetkili servis fiyatı 150-200 arasındadır. özel servislere 70-100 TL arasında yaptırabilirsiniz.
 
teşekkürler ustam..
2. el almıştık makineyi zaten 170 liraya:))
4 ay dayandı ancak.. ilk aldığımızda sıkmada takur tukur die aşırı sesler geliyordu.. inceldiği yerden kopsun deyip devam etttik çalıştırmaya.. nasip bügüneymiş demekki..
 
Ahh ahh böyle bir makine alınır mı, yazık olmuş 170 liranıza.
 
ahh ustam ahh bilsek alırmıydıkki :)))
ne tavsiye edersiniz peki.. bundan sonra tamir yerine makina alırız artık..
 
Bence tamir edin, ya da aldığınız yer 2. elci ise söyleyin tamir etsinler. Size göz göre göre rulmanız arızalı makine satmışlar.
 
aslında rulmanı kendiniz de değiştirebilirsiniz ama teknik bilginiz ne kadar bilmiyorum.Aslında aldığınız yere götürseniz daha iyi olur, birde sakın makinayı çalıştırmayın kazanı delebilirsiniz.
 
teşekkürler ustam.. aldığım yere geri götüreecem zaten..
manisa da yaşıyorum bu arada..
 
2. el aldıgınız cıhazın buyuk ıhtımalle garantısı olmuycagı ıcın sızden daha dusuk bı fıyata alıp sıze baska cıhaz verırler bence
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
127,872
Mesajlar
913,218
Kullanıcılar
449,465
Son üye
osmansaribudak362

Yeni konular

Geri
Üst