arçelik 5950 0rbital çamaşır makinesi f 06 arızası

marverde

Üye
Katılım
27 Kas 2008
Mesajlar
26
Puanları
1
Yaş
39
öncelikle ilgilenen hekese baştan teşekkür ederim.
proğramın bitimine 13 dk kala f o6 arızası verdi. proğramı iptal ettim makinayı boşalltım. boş makinayı yeniden çalıştırdım. su aldı ve kazan hafif bir dönme hareketi yaptı ve tekrar f o6 arızasına geçti.
motor mu yanıktır acaba nasıl kontrol edebilirim.
hall sensör arızalı ise bu durum ortaya çıkabilir mi (çünkü motor çekrek tur dönme hareketi yapıyor. yükleniyor sanki çeviremiyor.)
kazan rahat dönüyor, motor rulmanları bilemem ama kömürler bitmiş olabilir mi? (8 senelik makina)
 
Son düzenleme:
makinada kömürsür fırçasız direct drive motor var. motor üzerindeki hall sensörü arızalı olabilir. veya motor kartı bu sensörü okumuyabilir. hall sensörü ve motor temin edebileceğiniz malzemeler değil. motor kartının en son fiyatı 725 tl idi. sensör ise motor üzernde gelen bir parça. ürünü tamir ettirmeniz çok zor. hangi şehirdesiniz? elimizde farklı arızaları olan 2 adet 5950 makina var.

5950 kart.jpg
 
gerçekten ilginç bir motor. mavi- kahve-kırmızı güç kabloları arasında 14,6 ohm luk bir değer okluyorum, sanırım motor yanık değil herhangibir koku da yok. kart üzerinde gözle görünür bi deformasyon yok ama bunları bi test etme imkanı yok mu. bu arada izmirde yaşıyorum.
 
motorun rotorunu söktüm. motor üstünde bir kart var sanırım hareket ve devir okuyor, çok kirliydi temizledim.motoru toplayıp çalıştırdım. sorun yok gibi gözüküyor, mini 30 proğramında çalıştırdım. çok mantıklı gelmedi ama sanırım şansım yaver gitti şimdilik. umarım frekans kartı arızalı değildirde arıza tekrarlamaz.
 
motor üzerindeki hall sensörü soketinin tekli kabloları da kopabiliyor. o sokette bi temassızlık ta olabilir.
 
muhtemelen benzeri bir durum söz konusu. ilginize tekrar teşekkür ederim.
hall sensör ile kart arasındaki kabloda bir temassızlık var fakat sürekli değil. kabloyu yenilemek isterim ama temin edebilirmiğim bilmiyorum. yardımcı olabilirmisiniz. teşekkürler.
 
Sırayı/renkleri karıştırmazsan tel/eternet kablosu da olur ;).
 
Sırayı/renkleri karıştırmazsan tel/eternet kablosu da olur ;).
ilginize teşekkür ederim. kabloyu yeniledim , fakat arıza devam ediyor. motor üzerindeki kartın bağlanı soketinin leminlerini yenileyeceğim. umarım çözülür. aksi durumda hall sensör kartını bulma şansım varmıdır yada komple motoru. teşekkürler.
 
Hall sensörü bulunuyor, end. elektronikçileri hatta elk. bisiklet tamircilerinde bile yine de netten bakın İst değilsen.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,956
Mesajlar
913,898
Kullanıcılar
449,606
Son üye
rasit.

Yeni konular

Geri
Üst