ARİSTON AV102 ÇAMAŞIR MAKİNESİ RULMAN PROBLEMİ

ardatugrul

Üye
Katılım
19 Kas 2009
Mesajlar
147
Puanları
1
Merhaba Arkadaşlar,
Ariston AV102 çamaşır makinemin arka tambur kasnağının olduğu yerden çamurumsu su akmış ve elle tamburu iç kısımdan çevirdiğimde zor dönüyor ve ses yapıyor. Tambur kasnağının arkasından rulman gözüküyor muhtemelen rulman ve kenar kısımlarındaki keçeler aşındığından su akıtmış Konuyla ilgili tecrübeli arkadaşlar durumu nasıl değerlendirirsiniz. Rulman keçe vs. değişimi yapılabilinir mi?
 
Ariston AV102 çamaşır makinası pilastik kazan ve faprikadan piresli yani ön kazan ve arka kazanı bir birine vida atmadan eriterek kaynatmışlar senin yapacağın iş deil ya servis çağrıcan yada atnı makinadan kazanı sağlam olanı senin makinana takacan açılıp rulman keçe değşimi olmuyo
 
Ariston AV102 çamaşır makinası pilastik kazan ve faprikadan piresli yani ön kazan ve arka kazanı bir birine vida atmadan eriterek kaynatmışlar senin yapacağın iş deil ya servis çağrıcan yada aynı makinadan kazanı sağlam olanı senin makinana takacan açılıp rulman keçe değşimi olmuyo
 
Masraf büyük, bu tür arızalar meydana gelmeden makine yerinde dans ederek sinyaller verir amortisörler değişmezse sıkıntı büyür ve bahsettiğiniz olay vuku bulur.
 
Özetle yenisini mi almamızı önerirsiniz. Tamiri mümkün mü? Tamir olursa verimliliği etkilenir mi gibi klasik olan sorular gidip geliyor.
 
Benim çok eski tecrübelerime göre astarı yüzünü geçen bir arıza. Ama teknoloji gelişti sistemler değişti Beyazeşya sektöründeki uzman arkadaşların size güncel bilgi vereceğini tahmin ediyorum.
 
Tamiri tabiiki mümkün ama işçilik masrafı fazla. Kazan ortadan itina ile kesilecek, rulmanlar değişecek, milde hasar varsa tornacıya gidecek, daha sonra kazan yapıştırılıp tekrar montajı yapılacak. Bunlar yapılırken en küçük bir hatada ya rulmanlarınız kısa sürede tekrar bozulacak, ya da kazan su akıtacaktır. O sebeple, bu konuda tecrübeli bir ustaya müracaat edip tamir yoluna gidebilirsiniz veya servise müraacat edip kazanı değiştirebilirsiniz. Fiyatlarını kıyaslayın, tercih size kalmış.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,949
Mesajlar
913,824
Kullanıcılar
449,594
Son üye
srdrgl1905

Yeni konular

Geri
Üst