Aracımdaki elektirik arızasını bulamadım

vatan55

Üye
Katılım
8 Şub 2016
Mesajlar
13
Puanları
1
Yaş
36
Teyip ve tavan aydınlatması konsoldaki saat vb. yerlere elektirik gelmiyor kaputun icindeki sigorta kutusunda erimis sigorta vardı degistirdim olmadı ic bölümdeki sigortların hepsi saglam.


GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 
Sigorta sağlam olabilir ama sigorta çıkışındaki besleme kablosunun birisi tüm bu çalışmayan ekipmanların beslemesini sağlıyor. Ve bu kablonun bir yerinde ek yapılmış ve bu ek kopmuştur. ÇAlışmayan güç kablolarından herhangi birisini sondan başa doğru (Sigorta kutusuna doğru) takip edip, kusurlu noktayı bulunuz!
 
uploadfromtaptalk1454942002094.png

İsaretledigim sigırta erimisdi o sigortaya gelen kablolarımı kontrol etmeliyim.tesekkürler

GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 
Aynen hocam doğrudur!
 
Biraz zor gibi ama.ilj fırsatta bidaha ugrascam

GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 
Bir konuyu atlamayın, kapı lambaları ve tavan lambası ground tetiklemelidir ve kontak ile alakası yoktur..
 
slm..vatan 55 bahsettigin sorun kendi aracimda yasadim 98s uno ..fiat veya yerli arac kullaniyorsan %99 aracinin arizasinin nedeni akuden gelen enerji kablosu iki adet biri kalin kesitli olan motor kismina ateslemeye gidiyor bu degil ikinci kablo kesiti kucuk olan sigorta kutusuna enerji veren kendi aracimda akuden sigorta kutusuna gidiste soket var resimde yuvarlak icine aldim soket su dan veya zamanla iletkenligi zayifliyor sigorta kutusundaki (ic aydinlatma,teyp,kalorifer,ve fani acmayacaktir)bende bu grup calismiyordu.soketi bir birinden ayir zimpara veya asindirici bir seyle iletkeni temizle elinde ttr kablo varsa bir parcayla kopru atabilirisn veya soketleri cikartarak direk ek yapip bantla yalitimini yapabilirsin benim aracimda da ayni sorun vardi sebebi bundan kaynaklaniyordu su an bir sorun yok kolay gelsin..resim atacam
DSC06607.JPG
 
Bilgileriniz icin tesekkürler.
Sorununu bu oto elektirikcisine giderek hallettim.teyipten giden artı uc kablo yanmıs dedi araya baska biryerden elektirik berdi teyibede baska bir kablo cekti 3 ayrı yerede düsük amperlerde sigorta koydu.

GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 

Forum istatistikleri

Konular
128,125
Mesajlar
915,240
Kullanıcılar
449,837
Son üye
betül hüsrevoğlu

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst