asma tavan uygulama

piratees

Üye
Katılım
20 Eki 2008
Mesajlar
78
Puanları
1
Yaş
39
arkadaşlar merhaba
asma tavan içinde 4x18 aydınlatma ve tugla duvarlarda priz ve anahtarlarımız var. Priz ve anahtarları boru ile asma tavan içine çıkıp ondan sonra kabloları açıktan sıva üstü kare buata girip bağlasak olur mu? bu tesisat uygunmudur. Asma tavan içinde aydınlatmalar arası boru çekmeye gerek varmıdır. Asma tavan alçıpan olacaktır.
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Boru olsa tabiki daha sağlıklı olur ama çok fazla gerek yok.Uygundur.
 
anlıyorum asma tavan için kablolarda spiral boru kullanmasak sıkıntı olmaz
 
SN @piratees çok rahatlikla asma tavandan borusuz ilede çekebilirsin tesisat açisindan sikintı olmaz.
Ama sizin açınızdan çok sıkıntı olur. Çünkü;
1: Asma tavan arasina haşare veya fare gibi canlılar girerse siz bu tur hayvanlara yıllık menü sunmuş olursunuz ve bir zaman sonra yangin, sigorta atmasi,elektirik faturada yükselme gibi durumlarla karşılaşirsiniz.
2: Kablo dış izilesi zamanla tez gevremeye başlar. Özellikle sıcak bir bölgede ise.
3: diğer arkdaşlarin dediği gibi lütfen bir muhafaza içine aliniz.
 
hic bir asma tavan uygulamasinda elektrik kablosunun boru icine alindgini gormedim..hele ki aydinlatma armaturlerinin aralarindaki seri- paralel baglanti iletkenlerini hic gormedim..haşere ile alakali olarak senin basinin agricagini hic dusunmuyorum.o hasere oraya nasil girdiyse orasi senin problemin degil mal sahibinin dukkan sahibinin vs problemi..halogenfree kablo kullanirsan hic mi hic sikinti olmaz.kolay gelsin
 
KULANDIGINIZ KABLOYA BAGLI EGER TTR KABLO ISE GEREK YOK.ŞMDİKİ YENİ SİSTEMLERDE HELOJEN FREE YANI ANMAZ KABLOLAR VAR ISPIRELLI HAZIE KABLOLAR BUNDAN KULLANA BILRISN
 

Forum istatistikleri

Konular
127,952
Mesajlar
913,885
Kullanıcılar
449,600
Son üye
psychedelic

Yeni konular

Geri
Üst