Asus Cep Telefonu / Micro USB Şarj Soketi Değişimi

ceroglu7

Üye
Katılım
24 Ocak 2013
Mesajlar
8
Puanları
1
Yaş
31
Elimde Asus Zenfone 5 var. Micro Usb şarj soketi bozuldu. Linkteki ürünü alıp kendi imkanlarımla parçayı değiştirmek istiyorum.

http://www.efiksbilisim.com/tr/mikro...in-507713.html

Nelere dikkat etmem gerekir, hangi ekipmanlar gereklidir, neler tavsiye edersiniz?

Şimdiden yardımlarınız için teşekkürler.
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Antistatik bileklik, buna ilave olarak antistatik eldiven, Topraklamalı ve ısı ayarlı havya veya daha iyisi sıcak hava istasyonu, büyüteç, telefonu açmak için gitar penasına benzeyen açma aparatı, ince uçlu tornavida gibi malzemelere ihtiyacınız olacak. Ayrıca youtube da bu işi nasıl yaptıklarına dair videoları izlemenizi öneririm. Telefon kartları çok hassas sıcak hava istasyonu yoksa havya ile çok çok dikkatli olmak gerektiğini düşünüyorum. Bu iş tecrübe gerektirir.
Kolay gelsin.

Not: Ben bu işe cesaret edemem şahsen :)
 
13128871_1215634511801663_2126943099_o.jpg şimdilik telefonsuz kalmayayım diye bu şekilde şarj ediyorum :)

yüksek bir gerilime pek muhattap olmayacağımdan aslında antistatik koruyucuların çok gerekli olmadığını düşünüyorum. yanılıyor muyum?
 
Siz dağıtmışsınız telefonu zaten :) Antistatik koruyucular sizi telefondan değil, telefonu sizin üzerinizdeki statik elektrikten korumak için :)
 
inşallah PCB de yollar kalkmamıştır ona dıkkat et telefonlarda antistatic zarar veremezsin telefon zaten antisitatic üretıyor içindekı RF verici insan uzerınden geçenın 10 katı:)
 
inşallah PCB de yollar kalkmamıştır ona dıkkat et telefonlarda antistatic zarar veremezsin telefon zaten antisitatic üretıyor içindekı RF verici insan uzerınden geçenın 10 katı:)

Sayın @tekin126 , sanırım yanlış bir bilgi aktardım. Düzeltmek adına sormak isterim, telefonu söktüğümüz de statik elektrikten korkmadan pcb ye temas edebilir miyiz ? Anladığım kadarıyla sorun olmayacağını söylediniz. O zaman rahat rahat müdahale edebiliriz sanırım.
 
merhaba telefonlarda sizde bılırsınızkı static elektrıkten koruma yapilmiştır fraday kafeslıdır etkılenen yerler kafeslı yerlerı açmak tabii ki zarar verebılır ama power katı buna benzer açık kisimlara bence çok rahat mudahale edılebılır ben universitenın araştırma laboratuvarında 25 yıl çalıştım topraklama hiç kullanmadım yanlız laboratuvar staic elektriğe karşı taban doşemesı yapılmıştı eskıden mosfetler vardı dedığınız gıbı static elektrıkten çok etkılenır bozulurdu ama o malzemede koruma ılave yapıldı şuanda bıldığım kadarıyla mosfetlerde etkılenmıyor
 
Merhaba Tekin bey, elektronik ile biraz uğraştım fakat telefonlara hiç bulaşmadım. Arkadaş sorunca bana ne gibi mlz ler lazım olur diye bende sıraladım. Bana göre statik elektrik açısından önlemi alsın ki, çalışmazsa acaba statik elektrik zarar vermiş midir diye düşünmesin. Zaten sizin dediğiniz gibi sorunsuzca lehim yapmış mesela.
İnternette araştırınca zaten power kısmı ayrı bir kart şeklinde yapılmış ana karttan bi soket ile ayrılıyor.
Bilgilendirmeniz için teşekkür ederim. Saygılarımla
 
Yardımlarınız için teşekkürler, parça siparişini veriyorum. Gelişmeleri buraya fotoğraflarla beraber atacağım. Mutlu haftalar..
 

Forum istatistikleri

Konular
128,158
Mesajlar
915,528
Kullanıcılar
449,905
Son üye
smartnet

Yeni konular

Geri
Üst