atv 12 yi + pals ile start stop

elektrik

Üye
Katılım
7 Eyl 2006
Mesajlar
330
Puanları
1
atv 12 cihazı pnp tipi no iki sensör kullanarak şu şekilde kumanda etmem gerekiyor.sensörün biri aktif olduğunda start alacak ve sensör pasife düşsede start durumu devam edecek.diğer sensör aktif olunca stop durumuna geçecek pasif olsa da stop devam edecek.
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
bağlantıda röle kullanacakmısınız iki adet röle ile yapılabilir..
 
---
 
Son düzenleme:
yarın iş yerinde müsait olursam denerim ilgili parametreleri bulmak lazım
 
Cıhazın kullanım kılavuzunda, 3 tellı baglama çizimi vardır. Stop ve start butonları ıle kumanda etme yöntemidir. Bu durumda röle kullanmaya gerek yokdur. Menuden,3 telli baglama konumuna ayarlayın.
Sensörlerın birisi normalde acık, start butonu yerıne,
diğeriside, normalde kapalı olursa (stop butonu yerıne) işini görür.
 
sayın zeybek sizin dediğiniz gibi yaptım ama iki sensörde no olduğu için stop için kullandığım sensörü tahmin edeceğiniz gibi role ile tersledim öyle oldu . ama sanırım parametreler ile rölesizde olurdu .cevap yazan herkese teşekkürler.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,162
Mesajlar
915,577
Kullanıcılar
449,922
Son üye
11akif

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst