B&R PLC Hakkında

blackrain

Üye
Katılım
3 Kas 2009
Mesajlar
147
Puanları
1
Yaş
35
Merhaba arkadaşlar, Biliyorum kullanım alanı az olan bir plc ama yurtdışı projelere bakarsak geniş çaplı bir kullanım ağına sahip olan plc grubudur. Eğer elinde döküman vb. dosya olan varsa paylaşabilirmi? İsmini fazla duymamızın sebebi şirketlere özel plc yapıyor yani kendi kodlarını kullanmayıp şirketlerin isimlerini yazıyor.
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Bizde B&R PLC ler kullanıyoruz, Automation Studio v3.90+SP12 programıyla çalışıyoruz.
Hardware kısmı çok sağlam. Powerlink haberleşme protokolünü kullanıyor. Software kısmı CodeSys'e benziyor, PLC, HMI ve servoları aynı programla programlanıyor. Sisteme ethernet kablosuyla bağlanıyorsunuz.
Biz PC kullandığımız için OPC server, reçeteler ve makina ayarları PLC üzerindeki CF kartta çalışıyor ve saklanıyor dolayısıyla PC yi sadece mönitör olarak kullanıyorsunuz, PC tarafı göçse bile 5dk sonra sistemi başka bir PC ve VNC server prgını kullanarak(200Kb boyut) ile sistemi ayağa kaldırabiliyorsunuz.
PLC programı runda olsa bile giriş ve çıkışları HMI üzerinden force edebiliyorsunuz. PLC ve tüm Servo sistemini aynı programla simulasyon yapabiliyorsunuz, G kod işleme ve tüm CNC işlemlerini yapabiliyorsunuz. Servo PID ve auto tunning işlemlerini HMI üzerinden programa gerek kalmadan yapabiliyorsunuz.
Proje ile ilgili tüm dökümantasyon (pdf, doc,txt,bmp) dosyalarını PLC programı içine kaydedip yedekleyebiliyorsunuz. Birden fazla versiyonu ve değişik modülleri olan sistemleri tek PLC programı altında toplayabiliyorsunuz. Matlapta yaptınız hesapları PLC programına direk import edip fonksiyon olarak kullanabiliyorsunuz. ST, LAD, FBD,CFC, Graph ve C++ ile kodlama yapabiliyorsunuz. PLC üzerindeki USB portu üzerinden plc programını, pc veya programa gerek kalmadan update edebiliyorsunuz.
Ipad gibi cihazlarla wirelessle HMI'ı yani makinayı kontrol ve kumanda edip PLC ye de wireless bağlanıp program yükleyebiliyorsunuz.
 

Ekli dosyalar

  • TM242TRE.00-ENG.pdf
    2 MB · Görüntüleme: 164
  • B&RCodingGuideline-ENG.pdf
    536.6 KB · Görüntüleme: 131
  • ST_Language_TM246TRE.00-ENG_V3090.pdf
    1.6 MB · Görüntüleme: 120
Son düzenleme:
@elektronikmuh ,

üstad, B&R 2003 marka bir PLC miz var. Makina üzerinde Çin'den geldi. Makinanın kullanım klavuzu berbat bir çingilizce ile yazılmış olduğundan ayarlamasını yapamıyoruz. Bu PLC'nin yazılımını inceleyerek anlayabiliriz belki. Bunun yazılımını nasıl okutabiliriz?
 
Yazılımı upload etme şansınız yok, kaynakkod yoksa çinlilere muhtaçsınız...
 
Hocam, automation studio yu temin etsek bile, upload yapılması mümkün olmuyor mu?
 
B&R PLC'ler derken, B&R'ın motion kontrolsüz plcsi var mı elektronik muh? Hangi plc'sini kullanıyorsunuz?
 
Motion kontrolsüz var. Cpu panelden olan ürünleride var normal omron gibi cpu kart ile çalışan modelleride var. Türkiyede fazla pazar payı olmadığı için siparşin gelmesi 1 ayı buluyor. yani stoklu çalışmıyorlar.
 
Fiyatlar firmalara göre değiştiği için birşey bilemicem kendi aldığımız fiyatlarıda burda söylemek pek uygun olmaz.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,967
Mesajlar
913,970
Kullanıcılar
449,614
Son üye
Canipk

Yeni konular

Geri
Üst