Bana bir akıl verin.

morbeyaz

Üye
Katılım
21 Ağu 2008
Mesajlar
534
Puanları
6
Yaş
39
Bundan 1,5 ay önce yeni ev satın almış bir kadının evindeki eksik işleri yaptım. ücretin bir miktarını verdi. kalan 150 lirayı vermedi. kaç kez aradım. param yok diyor ve artık telefonlarıma da bakmıyor. Bu kadının üst katında oturan benim eski bir müşterim. sürekli elektrik işlerini yaparım. ona söyledim ama ona da demiş param yok. Evin dışına taktığım bir kaç malzeme var ve bu malzemeler toplamda 60 lira tutuyor. İşi yapmadan önce ağladı sızladı. Ne yapmalıyım?
 
@morbeyaz Yaptin işin müşteri tarafindan size imzalanmiş bir evrak veya dosyasi varsa mahleme açabilir haklarinizi temin edebilirsiniz.
Eğer piyasada çalışam seyyar elektirikçilerden iseniz ve müşteriniz paranizi vermiyorsa artik insafiyetinize kalmiş birşey.
Dini inanciniz kuvvetli ise HAKKIM HARAM OLASUN. dersiniz ve diğer dunyada hesaplaşirsiniz.
Tamamen bu konular artik insafiyetinize kalmiş birşey.
Diğer bir şekil ise yaptiniz iş karşiliği ticari bir alan ise o miktarda birşeyler alabilirisniz değilse ALLAH yardimciniz olsun..!
 
bu işleri yapıyorsanız artık bunlara alışacaksınız tabii ki helal olsun de geç allah başka yerden fazlasını verir
 
Siz yapacağınızı yapmışsınız, aramış ve alacağınızı istemişsiniz, komşusunu araya koymuşsunuz yine de "param yok" demiş. Siz en iyisi (telefonları da açmadığı için) "ne zaman paranız olursa, o zaman arayın, gelip paramı alayım." şeklinde kibarca bir mesaj yazın ve bu konuyu unutun, gerçekten parası yoksa ve iyi bir insan ise ilk fırsatta sizi arar ve paranızı öder, yok art niyetli biri ise (elinizde çek-senet olmadığı sürece) zaten para-mara alamazsınız. O zaman da işi öbür tarafa bırakmış olursunuz.
 
Seyyar elektrik işleri yapıyorum. Müşteri fatura isterse beraber çalıştığım arkadaşın firmasından fatura fiş artık hangisini isterse kesiyorum fakat bu kadının bana söylediği, işi yaptıktan iki gün sonra paramı vereceği. Sonradan anladım ki kadının işi yalan dolan. Zaten iş yaptığım komşusu arada olmasa işini de yapmayacaktım. Arabam bozuldu 700 lira ona para verdim sana para kalmadı diyor. Arabasız idare edersin ama elektriksiz yaşayamazsın öyle değil mi?

Sonrada aracı olan kadın da dedi zaten " ben bu kadının bu kadar aç olduğunu bilmiyordum " diye. Rahatsızlığımdan dolayı bir süre çalışamadım. Cebimdeki son parayı da bu kadının malzemelerine verdim ama sonuç bu şekilde.

Ben şuna inanmıyorum. Burada alamazsan öbür tarafta alırsın mantığı yanlış çünkü her türlü sahtekarlık bir insanın içine işlemişse biz bu kişiden öbür tarafta ne alacağız? Yansa ne olur yanmasa ne olur. Benim inancıma göre her şey burada olup bitiyor. Bu kadının yüzünden iyi niyetliler de zarar görüyor.
 
Ben şuna inanmıyorum. Burada alamazsan öbür tarafta alırsın mantığı yanlış çünkü her türlü sahtekarlık bir insanın içine işlemişse biz bu kişiden öbür tarafta ne alacağız? Yansa ne olur yanmasa ne olur. Benim inancıma göre her şey burada olup bitiyor. Bu kadının yüzünden iyi niyetliler de zarar görüyor.
SN @morbeyaz
Şu sözünüz gerçekden bir Müslüman olarak beni yıkdi. Hayatta herşeyi ye ama asla kul hakki yeme derler.
Böyle bir inanciniz varsa ALLAH islah etsin artik sizi. Bu şekil düşünmeyede devam ederseniz daha bir çok aksiliklerlede karşilaşmaya devam edersiniz.
Piyasada seyyar elektirikci olarak çalışıyorsaniz bu gibi durumlara çok karşilaşacaksiniz. İşin basit bir mantiği var güvenemedin insanin işini yapmazssin.
Ozaman size şunu soruyorum paranizi alamadiniz diye küfür mü etceniz kadini mi öldüreceksiniz yoksa elinizde hiçbirşey yokken mahkemeye mi vereceksniz ?
 
Geçmiş olsun kardeş ama yapacak birşey yok gibi görünüyor. Bu dünya da eliniz de Alacaklı olduğunuza dair evrak yok. Öbür tarafa da siz inanmıyorsunuz .Durum vahim. Eğer kadının yerine olsaydım (eğer Müslüman sa ) âhirete inanan birine de borcum varsa önce size olan borcumu öderdim. Çünkü inancıma göre ; diğer tarafta sizle mahsuplaşmak daha zor. :) . Kadına acıyın yani , kızmayın


KontrolKalemi Mobile ile gönderildi.
 
Bir insan boynunu büküp her alacağını öbür tarafa bırakırsa vay haline. Bir mahkeme açmanın dosya masrafından haberiniz var mı acaba? Bilmiyorsanız ben söyleyeyim. 250 liradan başlıyor.

Bu ülkenin bu acı hali zaten her şeyi öbür tarafa bırakmaktan geliyor. Peygamberimizin bir hadisini hatırlatırım. " Hak edildiğiniz gibi yönetilirsiniz "
 
@morbeyaz ozaman ne yapmayi düşünüytorsun. Mahkeme dosya ücreti bedava bile olsa gene oyle bir şansiniz yok. Farzedelim mahkeme açtin sen mahkemelik olursun :)
O hadisde ( Hakettiğiniz gibi yönetilirsiniz) Hadis-i Şerif
 

Forum istatistikleri

Konular
127,956
Mesajlar
913,901
Kullanıcılar
449,606
Son üye
rasit.

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst