Bar-24 ve Bar-110'ların Ah değerleri Hk.

Katılım
11 Nis 2011
Mesajlar
27
Puanları
1
Konum
SİVAS
Merhaba arkadaşlar,

Beton köşklerde kullandığımız Bar-24'lerin veya DM'ler de kullandığımız Bar-110'ların akülerinin "Ah" değerini neye göre belirliyoruz? Kimisi 12 Ah, Kimisi 18 Ah olması gerek diyor, kimisi MYD Teknik şartnamesinde(En az 8 saat besleme yapacak şekilde) 26 Ah yazıyor 26 olması gerek diyor..
kesici sayısına göre değişen bir durum olması gerekmez mi?
Bunun hesap nasıl yapılıyor bilen arkadaşlar varsa paylaşalım hep beraber öğrenmiş olalım.
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Merhaba,
konu aslında basit ama karışık. Senin dediğin gibi sabit değer sözkonusu değil. Bar-24 vb... ürünler işleri kolaylaştırmak için üretilmişler ve kullanılıyorlar. Ama gerçekte her sistem için hesap yapmakta fayda var. Çünkü üreticiye, hücre sayısına, kullandığın yardımcı donanımlara göre tüketim ve doğal olarakta akü boyutları değişiyor.
Yapılması gereken şu;
Tüm sistemin tüketim tablosunu çıkar. Sürekli yükler, geçici yükler, demand yükler vs...
8 saat sonunda en kötü senaryo ne olabilir? Onu düşün ve akülerin 8 saat sonunda bu kötü senaryoyu besleyebilir durumda olsun.
Eskiden uğraşmıştım. Çok yerli kaynak bulamazsın ama eğer İngilizce sorunun yoksa internette çok sayıda örnek kaynak bulabilirsin.

Kolay gelsin.
 
Neka para oka köfte arkadaş sistemin önemi ve kesenin açıklığı mahiyetinde süre uzar. XAh, XLAh, XXLAh, XXXLAh :) , UPS üzerinden besleme...
 

Forum istatistikleri

Konular
127,954
Mesajlar
913,893
Kullanıcılar
449,604
Son üye
baba pero

Yeni konular

Geri
Üst