Bas Gitar Amfisine Led Işık

Katılım
20 Ağu 2014
Mesajlar
6
Puanları
1
Yaş
28
Arkadaşlar merhaba. Be bu elektronik konusunda pek fazla bişey bilmem. Kumanda pilini dahi yanlış takan insanım. Ve sizden bi ricam olacak. Ben bass gitarla uğraşmaktayım ve amfime led ışık takmak istiyorum. Proje şundan ibaret. Ses tonuna göre tek ledden farklı renkler almak. Mesela en kalın notaya bastığımda normal ışık spektrumundaki gibi mor yansın, ben sesi incelttikçe ışık mordan her renk tonunu göstererek kırmızıya ulaşsın. Yani sesin frekansına göre bi tane led'i aydınlatmak istiyorum. Dediğim şu ki en kalın notada mor yanacak, en incede ise kırmızı. Ve aradaki renkleride göstericek. Biliyorsunuzdur ışık spektrumunu; Mor - Mavi - Yeşil - Sarı - Turuncu - Kırmızı Şeklindedir. Sizden yardımlarınızı bekliyorum. Biraz araştırma yaptım ve bütün çıkan sesler belirli ses aralığında olduğu için. Filtre felan okudum. Yardımlarınızı bekliyorum.
 
Son düzenleme:
Ucuz bir akort aleti al, (cort marka en dandiklerden) içini aç ve renkli ledleri alıp oradaki 7 kırmızı ledi renklileri ile değiştir.

Ama kişisel görüşümü soracak olursan; senin icat ile değil icra ile ilgilenmendir ;)

Bir bakmışsın ampeg sana signature bir bas anfisi yapmış :)
 
pili yanlış takıyosunuz peki ledin + sını - sini bulabilecekmisiniz.
devre verilmiş olsa o devreyi anlayıp kurabilcekmisiniz lehimlerini yapabilcekmisiniz.
 
+ - kutupları tabi yerleştiririm. Kumanda pili örneği bilgisizliğime karşı dediğim bişey. O düzey değil tabi. Yalnız lehim konusunu beceririm becermesine ama devre kartı felan olması lahım. Herneyse akort aleti mantıklı olabilir. Ama benim isteğim 7 farklı renkte led değilde. Tek bi tane RGB led'ten. 7 renk ve hepsini arası.
 
sen en RGB ledleri araştır hangi renk için ne kadar voltaj gerektiğini bi çizelge yapıp yaz ondan sonra gitarından aldığın 7 farklı sesi algılayacak anahtarlamanı yap bu anahtarlamanın 7 yollu olduğunu düşünürsek her bir yoldan farklı voltaj elde edip ledin renklerini ayarlayabilirsin. Birde bu 7 yolun çıkışları ledde birleşeceği için geri besleme olmaması gerekir bunun içinde diyotları araştır
 
Sanırım dediğinizden bişey anlamadım. Bu işi devre kartı ilemhalledemezmiyim. Benim tam olarak isteğim şu. Amfinin 40 hz ile 300 hz arasında frekansla ses ürettiğüni düşünürsek. 40 hz de ışığın mor yanıp 41 - 42 - 43 - 44 - 45.. hz de maviye kayması. Yani tek bi led farklı renkleri stabil değilde. birbirine karıştırarak her rengi frekansa göre elde etmek.
 
sana ledleri araştır diye bu yüzden söyledim şimdi ledler senin düşündüğün gibi frekansa (Hz diyosun sen) göre yanmıyorlar.Ledlerin yanması için 1.5 volt gibi bi değer gerekir ve senin bu renk değiştiren ledin 1.5 volt ile beslendiğinde mavi 3 volt ile beslendiğinde kırmızıya doğru renk değişimine giderki senin ayarlaman gereken bu aralık voltaj üzerine olması lazım yani sese duyarlı bi anahtarlama yapıp bu anahtardan sonra atıyorum 42 hz de 1. anahtar açılıp 1. anahtar 3 volta ayarlıysa kırmızı yanması gibi bu böyle 7 yollu anahtarlamaya kadar gider.
 
Şimdi anladım kardeş. Yani ben öncelikle frekansı voltaja çevirmem lazım. Ki araştırdım ledleri ve sorumu şu şekle çeviriyim. O zaman şöylede bişey var ki, gitar manyetiklerinden aldığı frekansı içindeki devre ile volta zaten dönüştürüyor. Dediğin gibi orda işi yapan frekans değil, volt. Ve hoparlörde aldığı farklı voltajları sese dönüştürüyo zaten. Ben Hoparlörden ses değilde RGB ledden nasıl ışık alırım ? Yani amfinin devre kartı zaten volta dönüştürüp hoparlöre yolluyor. Mesela Do ya bastığımda amfi o frekansı volt yapıp hoparlöre gönderiyor. Ve yüksek seste Do sesi geliyor. Örneğin bunu 3 voltta yapıyor. Re notasınıda 4 voltta yapsın. ben bunu lede bağladığımda nasıl bişey yapmam lazım ? Yani her nota için farklı renk ( ara renkler dahil ). Şu an anladım ki işim frekansla değil. Hoparlörden aldığım voltajı. Devre kartıyla renklere dönüştürtmek. Mesela hoparlöre 4 volt geldiğinde. RGB led'te kırmızı yakacaksam eğer. Yapacağım şeyin 3 tane kablodaki red ucuna Ledin yanması için gereken voltajı göndermek. Her rengin voltajı farklı çünkü. Bu doğrultuda yardım eder misiniz ?
 
Mesela #3333CC rengi için Red:51 Green:51 Blue:204 yazıyor Hex diye bişey. Bunlar ne mesela. Ben dediğin gibi. Mesela sarı renk olmasını istiyorum ya. RGB ledin Mavi ve Yeşil ucuna elektrik yollicak ve yapıcak o işi. Ama ara renklerde. Tamam tek tek kodlama ile uğraşırım ama olay nasıl olucak ?
 
lm3914-vumetre devrelerini incele 10 adet kadar led yakabilirsin ister bar ister nokta, sonrasında bu çıkışları tr ile sürüp istersen 220vac lamba yak.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,952
Mesajlar
913,885
Kullanıcılar
449,603
Son üye
devrim25

Yeni konular

Geri
Üst