Batarya...

mehmetaliu

Üye
Katılım
16 Kas 2013
Mesajlar
711
Puanları
6
Arkadaşlar,
Bilgisayarımı genelde adaptör ile kullanıyorum. Batarya ömrünü uzatmak için onu ara sıra boşaltıyim mi yoksa pilsiz mi kullanayım.
Yardımlarınız için çok teşekkür ederim...
 
BEn notebookumu ilk aldığımda pilini bağlamamıştım. Bir elektrik kesilmesinde harddiskim uygunsuz şekilde kapandığı için arızalandı. Bu nedenle bilgisayarını bataryası olmadan çalıştırmamanı öneririm.
 
Teşekkür ederim. Arada sırada boşaltsam?
 
Bataryayı haftada bir veya iki sefer boşaltıp şarj edin.
 
Merhaba.Laptop bataryaları boşta çok uzun süre de bekletileceklerse eğer,kapasitesilerinin %40'ı ile uzun sürelerde,eğer mümkünse daha düşük sıcaklıklarda da saklanmalı.Dış sıcaklıktaki bu artış bataryayı doğrudan etkileyerek,batarya ömründe,yani kapasitesindeki bu kayıpların artışında zamanından çok önce olan kapasite kayıplarında artışa neden olmaktadır.

Bataryalar güvenli çalıştırılma adına da sürekli laptopa bağlı olarak kullanılmalıdırlar.Ancak belirli periyotlarda-örneğin en az haftada bir kez de- laptopdan ayrı çalıştırılıp tam deşarj da edilebilmeli ve sonradan tam şarj edilebilmelidirler.Bu uzmanların genel olarak hep tavsiye edip de üzerinde durdukları ve li-iyon bataryalar için de önemli olan bir konudur.Kolay gelsin.
 
Yardim eden herkese teşekkür ederim.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,130
Mesajlar
915,293
Kullanıcılar
449,847
Son üye
AhmetK06

Yeni konular

Geri
Üst