Beko 5081 Arıza

BatiTeknik

Üye
Katılım
25 Haz 2011
Mesajlar
93
Puanları
1
Yaş
36
Merhaba arkadaşlar. Çamaşır makinesinde program ilerlememe arızası var ilk suyunu aldıktan sonra yıkamaya başlıyor fakat bitirmiyor öyle 4 - 5 saat çalışıyor başka hiç bir işlem yapmadan nedenleri ne olabilir görüşlerinizi bekliyorum.

Kolay gelsin saygılar.
 
merhaba buna benzer bir arıza da benim makinemde de var. programı başlatıyorum, suyu alıyor makine bir yöne dönüyor sonra yaklaşık 5-7 dk bekliyor yani ters tarafa döndürmüyor. bekleme bittikten sonra yine aynı yöne dönüyor.. sıkmayı deneyeyim dedim sıkmayı yapmıyor ama makine içerisinde ki suyu boşaltıyor. benim tahminim eğer sıkma yönü de tahmin ettiğim gibi ise, makine saat yönü tersine dönme yapmıyor. makine beko D 5081 B.. bu arıza için iki ihtimal var. yazılım ve donanım, motor bir yöne döndüğü için ters yöne dönmemesinin motordan kaynaklandığını düşünmüyorum.. motora giden kablolar da sağlam.. anakartı söktüm üzerinde herhangi bir sorun gözükmüyor.. bu cihazın anakart şeması varmı acaba veya resetleme felan varsa bilgi verebilirmisiniz? yeni konu açmak istemedim benzer konu olduğu için buraya yazdım.. teşekkür ederim.
 
motorun sağ sol yapmasını rolesağlar
Ya role kontaklarında yada role kontrol transistör hatası
 
cevabınız için teşekkür ederim.. 3 adet röle var ve 3 ünü test ettim sağlam. sanırım dediğiniz gibi röle kontrol transistör hatası. peki bu taransistörün hangisi olduğunu nasıl tespit edebilirim? anakartın üzerin de bayaa bir transistör var.. bir de devre şemasını bulmam mümkün mü? internet de aradım ama maalesef bulamadım..
 
Merhaba arkadaşlar, benim makinam Beko D1 5081 B. Makina kapak kilitlemesi yapmıyor. Yıkama ve bitiş ışıkları sürekli olarak yanıyor ama makinada hareket yok. Kapak klidini değiştirdim sorun çözülmedi. Ana kartını söktüm üzerinde yanık biryer olduğunu farkettim. Yeni kart aldım fakat kartı makinaya bağlamadım. Bir önceki kartın yanmasına ne sebep olmuş olabilir ? Kontrol etmem gereken aksamlar var mı ? Şimdiden ilginize teşekkürler.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
127,966
Mesajlar
913,961
Kullanıcılar
449,611
Son üye
ramazansanli@

Yeni konular

Geri
Üst