bobin çapı hesabı

rotsis

Üye
Katılım
7 Ağu 2011
Mesajlar
736
Puanları
6
Yaş
39
iyi günler,
tia portal üzerinden scl dilinde şöyle bir algoritma yazmak istiyorum ama nasıl bir algoritma kuracağımı bulamadım:

büyük bir kağıt rulosu , bu rulonun iç kısmında da karton var ve bu kağıt sarılı rulo bir bobine geçiyor.Bobin kısmına bir kam yaptırdım ve proximity sensor yerleştirdim.

Bobine geçen kartonun çapı belli.Benim yapmak istediğim , bu sensor sayesinde bobine geçen rulo ne kadar azalmış ve ne kadar sürede bitecek vb...

sadece bu proximity ile yapılabilir mi?
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Her sensör gördüğünde demekki bobin 1 tur dönmüş demektir. Sarımı yapılan malzemenın kalınlığı eğer belli ise ( degilse ekrandan girilebilir) her sensör gördüğünde malzemenin kalınlığı*2 toplam çaptan düşersin. Nekadar azalmış diyosanda sadece 2 ile carpıp malzemenın kalınlıgını ekranda gösterirsin.

Malzemenın nekadar sürede biteceğinide eğer enkoder yardımı ile hat hızı okuyosan atıyorum dakikada 2 m/dk olsun. Çap hesabı yapmıştın zaten kalan çapı biliyosun ( rulonun çapı hep aynı olmalı yada ekrandan gırılmelı.) plc den ben dakikada şukadar sarıyosam şukadar metreyı nekadar zamanda sararım gibi bir oran orantı yapıp meseleyı halledebilirsin bence.
 
Sistemin nasil calistigi veya mekanigi hakkinda bilgim olmadigi icin uygulanabilir bir ornek olarak rulonun kalin oldugunu belirtmissin en basit olarak uygun bir bolgeye mesafe olcumu icin kullanilan lazer bir sensor koyarsin aldigin analog bilgiyi scale edersin istedigin islemi buna gore yaparsin yani yaricapi olcmus olucaksin
 
Maliyete gerek yok bence proxy ilede rahat yapılabilir diye düşünüyorum.
 
Sizin aciklamaniz cok guzeel kesinlikle bu sekildede olabilir sadece uygulama olarak benimki farkli bir fikir.
 
evet proximity ile maliyetsiz ve yazılımsal olarak yapmayı düşünüyorum.
bobinin fotoğraf ya da videosunu yüklicem
 
Yaptığın duğru ancak sarmak veya açmak istediğin malzemenin kalınlığını iyi bilmen gerekiyor.
2. bir seçenek ise anolog çıkışlı mesafe sensörlerini araştır derim, varsayıma dayanmayan daha gerçekçi sonuçlar elde edebilirsin.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,959
Mesajlar
913,917
Kullanıcılar
449,606
Son üye
rasit.

Yeni konular

Geri
Üst