Bu Kabloyu Kısaltmak Mümkün mü?

fender84

Üye
Katılım
23 Tem 2014
Mesajlar
10
Puanları
1
Yaş
36
Arkadaşlar resimdeki mikrofonun kablosu sabit, mikrofona çıkartıp takmak mümkün değil. 6 metre kablo uzunluğu olduğu için bu şekilde kullanışsız oluyor.
Mikrofon bu:
https://i.kontrolkalemi.com/1/Y3lXWa.jpg


Bu mikrofonun kablosunu mesela şu kişinin yaptığı gibi gibi sökülüp takılabilen hale getirmek mümkün mü?
https://i.kontrolkalemi.com/1/q9lo83.gif



Şayet bu hale getirmek mümkün değilse veya zorsa, 6 metrelik sabit kablonun mesela 50 cm lik kısmını sabit yapmak, geri kalan 5.5 metreyi sökülüp takılabilir yapmak mümkün mü?
 
Uygun aparatlarla ve düzgün işçilikle olabilir. Sonuçta taşınan elektrik sinyali.
 
elbette istediğin yerden kısaltabilirsin.bu orginal mikrofonu ne amaçla kullanıyorsun bilmiyorum ama isminden gitar çaldığın hissine kapıldım.neyse,mikrofonun ucundaki line jack (çivi veya gitar jakı) kullanılıyorsa o tataraf sabit kalsın,diğer tarafa ek yapacağın malzeme,dişi-erkek XLR soket olmalı.elektronik malzemecilerden çok rahat bulabilirsin,havya varsa kendin de yapabilirsin yoksa bir tamirciye de yaptırabilirsin.
http://en.wikipedia.org/wiki/XLR_connector#mediaviewer/File:Xlr-connectors.jpg
 
Cevaplar için teşekkürler. :) @hakan1846 evet mikrofonun ucu gitar jakı. O uç sabit kalmalı zaten çünkü gitar amfisine takılıyor bu mikrofon.

Diğer uçtan 20 cm filan bırakıp gösterdiğin XLR'den yaptırırsam ses kalitesinde bir sorun olur mu peki? Bu mikrofon epey pahalı ve yaptırmışken güzel bir şey yaptırmak istiyorum. O yüzden işin ehli birini bulmaya çalışacağım İzmir'de. Aslında ilk mesajda ikinci linkte verdiğim olay çok güzel ama ciddi derecede işçilik istediği çok belli.
 
bu bahsettiğim işlemleri en iyi kime yaptırabilirim? :) ben izmir'deyim. herhangi bir elektrikçi yapabilir mi?
 
Merhaba.Bu uzatma işleminde mutlaka orijinal blendajlı (Ekranlı) kablo kullanmak da gereklidir,aksi halde mikrofon sinyali gitar çıkışında amfi içinde rezonanslar (İstenmeyen bazı çınlamalar) da oluşturacaktır.Yani amfiden önce kuvvetlenmeden gelen bu mikrofon ses sinyalinin çok iyi ekranlanarak amfiye öyle ulaşması gereklidir.Buna dikkat eder ve uzatmayı da standart olan soketler/geçme fişlerle yaparsanız eğer herhangi bir sorun da yaşanmayacaktır.

Ancak uzatılan kabloda çok uygun olmayan bükülmelerle,çok uzun yapıldığında bobin oluşturulması durumlarında,yine elektronik gürültüler (Rezonanslar,istenmeyen çınlamalar) yine oluşabilir.Bunlara çok dikkat edin.En iyisi bu işi profesyonel olarak yapan radyo,tv tamircisi,profesyonel bir amfi tamircisi,vb. kişilerin bu kabloyu oluşturup da yapmaları şeklinde olacaktır,sn.by lent'in de açıklıkla belirttiği gibi.Kolay gelsin.,
 
Senin "istediğin" şekilde xlr çıkış takılamayacaktır, sebebi ise; xlr erkek yuva için, mikrofonun üzerinde ideal yuva olmaması.

xlr yerine standart gitar bağlantı ucunu tavsiye ederim.

İzimide bu işi kim yapar dersen, Atilla var ADD pedallarını yapan. Biraz araştırma ile bulunur :)
 
Ayrıntılı cevaplar için çok teşekkürler. :)
 

Forum istatistikleri

Konular
128,155
Mesajlar
915,502
Kullanıcılar
449,900
Son üye
adidas2131

Yeni konular

Geri
Üst