Cnc Kontrol Panosu Yerleşimi

KAYSERİ

Profesyonel Üye
Katılım
13 Ocak 2010
Mesajlar
2,948
Puanları
515
Yaş
33
Konum
Kayseri
3 Eksen servolu akz250 ile ve mach3 ile kontrol edeceğimiz bir makine için pano yapacağız ama pano içindek dizilim nasıl olmalı bilmiyorum. Kaçlık kablo kanalı kullanmalı. Servo sürücüler nerede olmalı akz250 nerede olmalı.Servo frenleri ve servoları on off yapabilmek için 2 tane 3lü röle olacak onlar nerede olmalı gibi büssürü sorunun cevabını nasıl bulurum. İnternette bakındım biraz ama bulamadım nasıl arama yapmam gerekir yardımcı olur musunuz ?
 
Hangi parça nerede olsun sorusunun cevabı yok galiba. Yani sana kalmış. Panoda fan olacaksa (ben 2 tane koydum. Biri sol üstte, diğeri sağ altta) parçalar hava akışını engellemeyecek şekilde yerleşsin yeter. Yani demek istediğim fanın önüne VFD'yi koyarsan hava akışını baştan kesmiş olursun.

Biliyorum sorunun cevabı değil ama zaten panonun amacı nedir ki? Parçalar göz önünde olmasın da kapalı bir kutuda olsun. İçerisi de serin olsun.
 
parçaları yerleştirirken dikkat etmen gereken en önemli husus
24 v ile 220 v (yada 380 v ) kabloların birbirine dokunmayacak aynı kanalda yanyana temas halinde yürümeyecek fizikde gördüğümüz sağ el kuralı işleri karıştırır.

dip dibe sıkışık olmasın panoyu biraz geniz tutmakda fayda var.hem ısınma problemi için hemde rahat çalışman için.
kablo kanalı kullan
139-500x500.jpg

0.75 kablo yeter rengarenk kullan daha iyi olur

kablo uçlarında izoleli yüksük kullanacan ;
ciftgirislikalboyuksukleri-500x500.jpg



bir yüksük sıkma pensen olacak onunla sıkacan
 
Koca sitede bilen hiç kimse yok mu ?
Koca site hep birlikte beraber dayanışarak oluyor, kaldı ki cnc sahibi her arkadaş kendi cnc tanıtım konusunda bol bol resim ekledi tabi panolarını da, unuttun mu? ;)
 

Forum istatistikleri

Konular
128,163
Mesajlar
915,591
Kullanıcılar
449,927
Son üye
yusuf2023

Yeni konular

Geri
Üst