Dükkan açma maaliyeti nedir, nereye ne kadar ödeniyor?

Karafetva haklı..Senin soruna gelince Tatar Ramazan..Ben çok işletme açıp çeşitli nedenlerden dolayı kapattım..İşin içine girmeden hiçbişeyi bilemezsin..Bence bunların hesabını yaparak yada bu meblağlardan korkarak işyeri açmaktan vazgeçme..
Allah iş rastlığı versin..
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
ssk lı işveren olmak istiyosan yanında ssk lı bi işçin olacak sonra seen ssklı olabilirsin ama işyerini başkasının adına açarsan ssk lı olabilirsin tabi ama bana göre riskli tercih sizin.
Bilgi için teşekkürler. Böyle bir imkan varsa bahsettiğim çözüme gerek kalmıyor demektir. İşyerini başkasının adına açmaktan bahsederken, yeteri kadar yakın olan ve güvenebildiğim birini kastetmiştim. Bu durumda buna da gerek kalmıyor.

Selamun aleyküm
"" devlet akbaba gibi tepemizde "" lafı doğru değil.
Elbette ki tanımlama doğru değil. Fakat bunda art niyet aramamak gerektiğini düşünüyorum. Devlet sonuçta hepimizin bağlı olduğu ve hepimize ait olan bir kurum. Bugün illegal bir hayat sürmüyorsak bu devlete bağlılığımızın bir işareti.
Fakat, devlette geçici görev sahibi kimi insanlar hazırladıkları kanunlar, düzenlemeler vb ile girişimcinin işini zorlaştırıyor.

Hatırlarsanız, bir zamanlar bankalar batmış ve faturası yine vatandaşa çıkmıştı. Bankaların bu duruma gelmesinin sebebi, zamanında yapılan bazı kanunlar ve düzenlemer değil miydi?
Açıkça yolsuzluk yapanların, hırsızlık yapanların yargılanamaması, elini kolunu sallayarak Türkiye'de gezinmesi, rahatça bavulunu toplayıp yurtdışına kaçması bazı bürokratik hataları işaret etmez mi?
Siz, bir işyeri kurmak isteseniz canınızdan bezersiniz. Kimliğinizi çalan birinin şirket kurup bankalara borçlanması, sizin son anda haberiniz olması, ve mağdur olduğunuz halde suçlu bulunup hüküm giymeniz...
Üstelik kimliğinizin çalındığını zamanında güvenlik kurumlarına bildirdiğiniz halde!

Sonuç olarak, arkadaşın yaptığı tanımlama doğru değil. Ama bu nedenle kendisini bu şekilde itham etmeye de hakkımız yok.
Haksız mıyım?
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Doğru olmadığını ifade ettiğim yazıda sizin de benzer fikirler sürdüğünüz içerikleri ifade etmiştim. Arkadaşımızı haksızlığa maruz bırakmak istemem. Ancak hakikati aleniyete yazmak gerekir; bazen ufak da olsa hatanın düzeltilmemesi en azından bilinçaltında düzeltmeye karşı direnci azaltabilir.
ğer devlette bir sorun varsa; kitleleri (halkı) hak etmediklerine maruz bırakıyorsa veya kısa zamanda kabul edilip edilmediği doğru olup olmadığı belli olmayan kurallarla muhattap ediyorsa ;; bunu bu kitleleri ifade eden sözlerle değil direk yapan hata sahipleri ile muhattap etmek gerkir. Eğer birtakım bozukluklar varsa bunu düzeltmeyen umursamayan o bozukluklarda etki dsahibidir.
Siz de bahsettiğiniz kimşik problemini daha detaylı anlatırsanız belki ne tip problemlerin oluşabildiğini öğrenebilir acaba size bir yardımda bulunulabilir mi diye düşünebiliriz belki.
Hayırlı günler dielrim.
 
ben adana da elektrik dükkanı acmak istiyorum tüm belgelerim var (e.m.l mezunuyum ustalık bel.var.usta egt. bel var) meslektende cok şükür iyi anlıyorum uydu işi de yapıyorum diyecegim benimle ortak yani para ondan işcilik benden yarı yarıya kazanc gider böyle bi arkadaş arıyorum adana tesekkur ederim tel:****** eyyup kılınc
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
arkadaşlar benim sorum şu eml mezunuyum 15 yıllık otomasyon deneyimim var ancak aydınlatma ürünleri üzerine dükkan açmak istiyorum yeterlilik belgesi gerekirmi gerekiyorsa nasıl alınıyor diploma neden yeterli olmuyor bilen varmı acaba
 
Merhabalar ben bir elektrikçi dükkanı açmak istiyorum.Bunun için KOSGEB den yardım almak istiyorum fakat bu yardımı almak için KOSGEB iş planı ister bunu nasıl hazırlayabilirim?
 
işyerı açmak kolay sorun çıkarmıyorlar vergi daıresınde çok kolaylık sağlıyorlar ama bir ata sözü var karamanın koyunu sonra çikar oyunu aynı o hesap ben iş yerı açtığımda emeklı maaşımdan 140 tl kesılıyordu iki ay sonra 180 tl ye çıktı muhasebecı tuttum yok şu vergı yok bu vergı aylık bana hiç iş yapmadan 450 tl masraf standart ilave verdığım her fatura için %46 vergı kdv artı gelır vergısı elektronik bir cihaz yapıyorum yarısı vergı gider hemen hemen yok gıbı elektronikte malzeme bişey tutmuyor el emeğı yazılım vs baktım içinden çıkılacak gibi değıl bir firmaya projelerımı sattım o fırmaya danışman teknisyen olarak haftada iki saat sözleşmelı çalışıyorum firma herturlu elektrık elektronik ürün sattığı için gelir vergısı vermıyor hatta kdv dahı verdığını sanmıyorum faturasız birçok ürün girdisi çıktısı oluyor buyuk firmaların adamlar iğne iplikte satsalar açiklarını kapatıyorlar bizim gibi tek kalem ürün yapan satan kişiler her zaman zararda örnek 500 tl bir cihaz satacağım devlete artı malzemeye 350 tl vermek zorundasın gerıye kalan 150 tl yapsan bu işi ne olur yapmasan ne olur
 
[MENTION=54850]tekin126[/MENTION] , yıllık toplamı 20.000 TL ye kadar serbest gelir makbuzu imzalayabilirsin.
Vergiyi makbuzu kesen yani müşteri öder.
 
kazım hocam onu bılmem ama bıldığım bır yıl içinde yaklaşik 32.000 tl fatura kestım ev ofis açmıştım benden maaşimdan kesılen evın bır odasının kirası gelir vergısı kdv 25.700 tl vergi daıresıne ödedım birazdaha cirolu iş yapsaydım eskışehirın vergı rekortmenı olabılırdım :) boşa kürek çekmek senelik 6300 tl için değmez dedım kapattım şimdı her ay kesılen artı kafam rahat vergı olarak verdığım parayı 10.000 tl kredı çektım vergı dairesine vedığım aylık parayı taksit yaptım kredı gerı ödeme bırazda oğlumdan bıraz ben bırıktırmıştım arabamı aldım bu saatten sonra nerde akşam orada sabah gezeceğım:) ilk gideceğım yer guzelım memleketım artvın yaylada kuçuk bır çadır 15 gun kalacağım :) oğlum asker teskere alana kadar gezcem nasılsa bana ıhtıyacı yok askerde maaşini alıyor asteğmen olarak yınede benden fazla maaş alıyor :)
 

Forum istatistikleri

Konular
127,967
Mesajlar
913,971
Kullanıcılar
449,614
Son üye
Canipk

Yeni konular

Geri
Üst