Dimmer devresi hakkında?

aegeanxtr

Üye
Katılım
7 Nis 2010
Mesajlar
144
Puanları
1
Yaş
42
Merhaba arkadaşlar. Linkteki devreyi yapmayı düşünüyorum bununla yaklaşık 1500W rezistans kontrol edicem elimde BTA41-600B var yeterli olur mu? Devrede diak belirtilmemiş Ub=28-36V Ib<0,3mA kullanabilir miyim? Birde varistör 7D471K bulamadım onun yerine 07K230 olur mu 470V olması şart mı? Teşekkürler.

http://www.elektroarge.com/dimmer-devreleri/dimmer-t119.html
 
olur çalışır. triyak uygun herhangi bir diyak olur
 
Teşekkür ederim hocam. Son bir soru daha 1500W için resimlerideki gibi bir soğutucu yeterli olu mu? Ha birde belirttiğim varistörü kullanabilir miyim?
 
aynı triyak ile 4000w resiztans sürdüm soğutucu daha küçüktü. bir medikal cihazın içerisinde yaklaşık 50 adet 2 senedir çalışıyor. sadece benim dimmerim mcu kontrollü pid ile sürülüyor. bu kafanı karıştırmasın sonuçta yük akımı triyaktan geçiyor.
 
tam güçte sürdüğümde 1 saatlik bekleme sonrasında pyrometre ile ölçülen sıcaklık 80 derece idi. 1500w ta ise soğutucu sıcaklığı 45 civarı olabilir. tabi soğutucu kondaktivitesi iyi olması gerekiyor. tam temas için beyaz heatsink macunu sürmelisin. triyak ile fin arasına
 
Anladım hocam teşekkür ederim. Elimde beyaz heatsink macunu yok onun yerine işlemci termal macunu olur mu? birde varistör için bir cevabınız var mı?
 
zaten dediğim macun o. varistörü takmasanda çalışır. çok aşırı sebeke gerilimi yükselmesinde varistör gerek.
 
Tamam hocam çok teşekkür ederim.
 
zaten varistor tek başına kullanılmaz bu şekilde. varistör öncesinde sigorta olmazsa bu devrede olduğu gibi,gerilim yükselince varistör direnci düşer akım çeker ısınır patlar sonra devre yine o yüksek gerilimler çalışmaya devam eder. yani varistor patlar ama görevini yerine getirirken atacak bir sigorta kart girişinde olmalı.
 
Hocam şimdi biraz kafam karıştı :) varistör kullanayım mı kullanmayayım mı? Kullanacaksam kaç amper sigorta yeterli olur? Kullanmayacaksam varistör yerine atlama mı olacak yoksa boş mu kalacak? Sizin tavsiyeniz nedir?
 

Forum istatistikleri

Konular
128,125
Mesajlar
915,240
Kullanıcılar
449,837
Son üye
betül hüsrevoğlu

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst