Elektrik Kabloları Hangi Boruların Yakınından Geçmemeli?

can_ay

Üye
Katılım
1 Ara 2015
Mesajlar
1
Puanları
1
Yaş
37
Sıhhi, doğalgaz, baca, vb.?
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Merhaba.Kesinlikle doğalgaz borularından 30 cm.'den daha yakından geçmemesi gerekir,(En yakın hali sadece 30 cm.dir,verilen sınırı budur!) doğalgaz şartnamelerinde bu özel durumu yazar.Ama zorunlu olarak geçmek zorunda kalırsa (Örneğin tam buvatın yanından,üzerinden direk olarak da geçerken) yalıtkan,et kalınlığı çok az da olmayan,özel plastik,boru kılıfı içine alınmış doğalgaz borusu şeklinde bu durumu olabilir.Elektrik kablolarının ayrıca baca benzeri atık ısıyı,dumanı,buharı,vb. ileten bu yerlerden direk olarak da (Korunmasız olarak,doğrudan açıkta,özel metal kılıfları veya koruyucuları,kalın,sızdırmaz,çok özel kablo muhafazalarının içinde geçmesinin çok dışında) direk olarak geçemeyeceği yine elektrik şartnamelerinde yazılıdır.Kolay gelsin.
 
Son düzenleme:
Su anda yapmis oldugumuz endustriyel projede de min. 30 cm olarak verilmis. Fakat izolasyonlu borularda 10cm e kadar dusebiliyoruz herhangi bir sorun yaratmiyor. Tabi bu boru hattina gore degisir
 

Forum istatistikleri

Konular
128,134
Mesajlar
915,322
Kullanıcılar
449,854
Son üye
Enes.trk

Yeni konular

Geri
Üst