Elimdeki malzemeler için yardım

morbeyaz

Üye
Katılım
21 Ağu 2008
Mesajlar
534
Puanları
6
Yaş
39
Selamlar. Elimde 2 motor, zaman rölesi ve switch var. Resimdeki çizimin elektronik sistemini yapmak istiyorum. Nasıl yaparım? Bağlantılar için yardım. Motordaki çoklu kabloların ikisi enerji için, diğer iki kablo da sağ ve sola dönmesi için olsun. Kalan kablolar nedir. Step motorda 6 adet. diğer motorda ( motorun adını bilmiyorum ) 5 kablo var. Bunlar nedir? Switch'i motorların durması için nasıl bağlarım? Teşekkür ederim.

YlVzy6.jpg


0krY4D.jpg


N4Gz9N.jpg
 
step2.jpg

Şekil açıklayıcı bence ;

ölçü aletinin direnç kısmıyla da uçları ayırabilirsiniz .....
 
step motor yerine normal ac veya dc motor kulansanız daha iyi olmazmı step motorları kontrol edecek devre yapmanız gerekecek, step motoru direk enerji vererek süremezsiniz.

yukarıdaki çizdiğiniz plana göre tek motor bile işinizi görür gibime geliyor
 
Sadece elektrik bilgim var ve temel Elektronik eğitimi aldım. Malzemeleri tanıyorum fakat bir devre yap deseniz yapamam. Haklısınız. Elimdeki 2 motor da step. Bunlar için devre lazım. Bir arkadaşla takas edeceğim motorları. Asıl öğrenmek istediğim şu; Bu devreler çıkmadan önce Dc motorların hızını potansiyometre ile mi ayarlıyorlardı? Bir Dc 12 ya da 24 volt motora devresiz nasıl hız verebilir ya da artırabiliriz?

Bu devre 12 ya da 24 volt Dc motor hızı için işimi görür mü?

http://urun.gittigidiyor.com/ev-ele...oCMyvw_wcB&mpch=ads&scxid=14489-145818-2357-0



Ayrıca daha da önemli bir sorum var. Yukarıda şeklini çizdiğimiz bir pencere olacak. Plexi glass tan balkon penceresi. Sürmeli şekilde çalışıyor. Merak ettiğim şu; Ben motora bağlı çerçeveyi elimle hızlı bir şekilde itsem motor çalışır mı? Enerjisi bağlı olacak ama of konumunda duracak. Bu şekilde itsem motor yol alır mı? Bir de sizi bulmuşken şunu sorayım. Bir motorun saniyede dönme sayısı var. Ben manuel şekilde çerçeveyi hızlı şekilde sağa ve sola defalarca itsem motorun sargıları bozulur mu?


Misal öğrenmek için soruyorum. Yukarıdaki motorların birinde "PM 35 S -048-TKB5
LOT NO: TA9418A ve diğerinde ise TYPE 17 PM K 313 -02V NO: T9406-01 yazıyor.

P=U.I hesabına göre motorun kaç watt değerinde olduğunu bilmem gerekiyor ki ona göre hazır devrelerden alayım. Sadece gerilimlerini biliyorum fakat kaç watt lık motor bunu bilmiyorum. Yazmıyorsa nasıl buluyoruz?

Cevaplar için teşekkür ederim.
 
Son düzenleme:
Tatil olmasa Çıraklık Eğitim Merkezi ya da Meslek Liseleri ne gidip soracağım ama işim acele. Yok mu cevap yazacak olan?
 

Forum istatistikleri

Konular
128,125
Mesajlar
915,240
Kullanıcılar
449,837
Son üye
betül hüsrevoğlu

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst