Frekans konvertör bypass panosu

Katılım
9 Mar 2010
Mesajlar
34
Puanları
1
Merhaba
Ben frekans konvertörlerde bypass panosunun ne işe yaradığını öğrenmek istiyorum. Frekans konvertörlerde motorlar sürekli devrede yüke göre frekans konvertör motorun devrini ayarlıyor. Yani sürekli frekans konvertör sürekli devrede. Bu şekilde düşünülünce bypass neden isteniyor. Mesala soft starter cihazlarında motoru kaldırır ve kendini bypass edip devreden çıkar. Soft starterlarda bypass gerekli çünkü sürekli devrede olmayıp, motoru kaldırıp kendisini devre dışı bırakıyor. Ama Frekans konvertör sürekli devrede olmalı sürekli motor devrini ayarlayacak. Özellikle OG de Frekans konvertörde bypass panosu ne işe yarıyor?
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Şöyle ki bypass durumu sürücü arızalanırsa sistemi şebekeden beslemek için kullanılır. Söz konusu sürücü kritik bir motor uygulaması ise ve durması üretim açısından sakıncalıysa herhangi bir sürücü arızasında bypass seçeneği kullanılarak sistem sürekliliği sağlanır. Bypass modu iki şekilde olabilir otomatik ve manuel. Otomatik modda sürücü için resetlenemeyecek büyük bir arıza durumunda şebekeyi devamlı takip eden kontrol kartı bypass kontaktörünü aktif ederek kesintisiz geçiş sağlar. Buradaki amaç şebekeye sürücü çıkışıyla aynı açıda ve gerilim aralığında bağlanmaktır. Yoksa büyük arızalar çıkabilir. Manuel modda ise sürücü arızalanır, siz cihaz başına gelirsiniz ve bir seçici anahtar vasıtasıyla bypass moduna geçerek motoru şebekeden beslersiniz. Böylece hızlı bir şekilde sistemi çalıştırır daha sonra rahatça sürücü arızasına bakabilirsiniz. Sistemin önemine göre iki moddan birini seçebilirsiniz.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,956
Mesajlar
913,899
Kullanıcılar
449,606
Son üye
rasit.

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst