HMI ekran marka / model değişimi

couchy

Üye
Katılım
21 May 2015
Mesajlar
20
Puanları
1
Yaş
38
Merhabalar ,

Mevcut sistemde çalışan herhangi bir marka HMI ekranı farklı bir marka/modelle değiştirmek gerektiğinde sorunsuz çalışma için aranması gereken uyumluluk özellikleri nelerdir ? Yazılım üzerinde değişiklik yapılması gereken durumlar varmı ? varsa nelerdir ?

Teşekkürler.
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
Haberleşme protokolleri plc ile yeni takacağınız hmi ile eşleşmelidir. Yazılım içinde ise input output adesleri muhtemelen tutmayacaktır ve bunları değiştirmeniz gerekebilir.
 
Slm. Alınacak panelin mevcut cpu (PLC) ile aynı haberleşme protokolünü barındırması gerekir. Yani panelin ona göre seçilmesi gerekir.
Ayrıca Marka değiştiği için Plc alanında haberleşme ayarlarını değiştirmek gerekebilir.
Panel dizaynının ve adreslemelerinde tekrardan oluşturulması gerekir.

Örnekleyecek olursak şöyledir ki; Profibus tcp ile haberleşen bir cpu ya profibus tcp haberleşme protokolünü içerisinde barındıran panel alınması gerekir. Evet protokol çevirici ürünler haricen de satılıyor ama işi uzatıyor onun için panel seçimi yaparken bu ayrıntıya dikkat etmeniz yerinde olacaktır.
 
Aynı inç bir ekran olması durumunda dizayn değişikliğine gerek var mıdır ? Adresleme tekrar oluşturulması nasıl yapılmaktadır ? Örnek bir video yada doküman var mıdır ?

TŞK
 
Mesela Elinizdeki panel siemens, Yeni aldığınız panel ise Schneider veya farklı bir marka. Siemens panel uygulamasını Farklı bir markaya yükleyemezsiniz. Zaten yüklüyor olabilseniz böyle bir sorun ile karşılaşmaz sınız. Kaldıki Marka aynı olsa bile versiyon uyuşmazsa projeyi tekrar oluşturmanız gereke bilir.

marka ve boyutlar aynı olsada TP177B Color PN/DP panel için oluşturulmuş bir konfigrasyonu direkt olarak TP177 micro panele yükleyemezsiniz çünki versiyonlar ve kabiliyetler farklı Mesele 177b de reçete fonksiyonu mevcut, 177Microda yok veya 177b renkli bir panel, micro 4 renk gibi çakışmalar olacaktır. Bu bağlamda konfigrasyon büyük ölçüde değişecektir.


https://www.kontrolkalemi.com/forum/konu/wincc-flexible-türkçe-döküman.2681/
 

Forum istatistikleri

Konular
128,149
Mesajlar
915,472
Kullanıcılar
449,890
Son üye
Ercan29

Yeni konular

Geri
Üst