Hoparlör Fiyatları

Umitozalp

Üye
Katılım
28 Mar 2014
Mesajlar
111
Puanları
1
Yaş
42
hoparl%C3%B6r-fiyatlar%C4%B1.png


Ses sistemi kurulumu esnasından amfi ve hoparlör seçimi önemlidir. Ses sistemlerinde farklı tiplerde hoparlör ve amfi bulunmaktadır. İki farklı seslendirme sistemi vardır.

1- Hat trafolu ses sistemleri

2- Power amfili ses sistemleri

İki sistem arasındaki en belirgin fark sistemde kullanılacak maximum hoparlör sayısıdır.

Hoparlör seçerken aşağıda belirttiğim hususlara dikkat edilmelidir.

  • Amfi ile hoparlör arasındaki mesafe fazla ise yada sistemde kullanılacak hoparlör sayısı 6 adetin üzerinde ise hat trafolu amfi ve hat trafolu hoparlör kullanılmalıdır.
  • Sistemde kullanılacak hoparlör sayısı 6 adeti geçmiyor ise power amfili ses sistemi kurulabilir. Power amfiler hat trafolu amfilere göre daha uygun fiyatlıdır.
  • Hat trafolu amfi kullanılacak ise hoparlörlerde hat trafolu olmalıdır.
  • Hat trafolu amfiye hat trafosuz hoparlör bağlanması yada hat trafosuz amfiye hat trafolu hoparlör bağlanması durum unda amfi yada hoparlörler yanar.
Hoparlör Çeşitleri
13-cm-hoparl%C3%B6r.png


Tavan tipi hoparlör : Bu tip hoparlörler asma tavanlarda kullanılır, gömme tip hoparlör olarak da adlandırılır. Hoparlörün takılacağı noktalarda hoparlör çapı kadar delik açılır. Bu tip hoparlör fiyatları 7 USD den başlamaktadır, kalitesine göre rakamlar yukarı doğru çıkar.

sutun-hoparl%C3%B6r.png


Sütun ( Duvar tipi ) Hoparlör : Bu tip hoparlörler düz zemin üzerine montaj yapılarak kullanılır. Bu tip hoparlör fiyatları 20 USD den başlamaktadır, kalitesine göre rakamlar yukarı doğru çıkar.

kabin-hoparl%C3%B6rler.png


Kabin Hoparlör : Kabin içerisine yerleştirilmiş hoparlör tipidir. Genellikle taşınabilir tip hoparlörlerde tercih edilir. Bu tip hoparlör fiyatları 77 USD den başlamaktadır, kalitesine göre rakamlar yukarı doğru çıkar.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,125
Mesajlar
915,218
Kullanıcılar
449,836
Son üye
oguzhankonak

Yeni konular

Geri
Üst