Araç dışı ir led aydınlatma

terry_more

Üye
Katılım
24 Ocak 2013
Mesajlar
9
Puanları
1
Yaş
39
Merhaba arkadaşlar.
Aracım için ır led ve kamera teknolojisi kullanarak yaklaşık olarak 40-50 metre ileri görüşlü aydınlatma yapmak istiyorum.

projemde maliyeti düşük tutmak açısından mümkün olan kısımlarını bizzat yapmak istiyorum
aydınaltma mesafesi olarak kullanmam gereken ledin açısı türü konusunda karar veremiyorum.
12-yada 24 akü voltuna uyarlaya bileceğim hazır ır led aydınlatmaları var mıdır. ortalama 40m lik ileri aydınlatma için nasıl bir şey yapmalıyım vs :)
bu aydınlatmayı görebilmem için önereceğiniz kamera türleri nelerdir. satın alma işleminde neye dikkat etmeliyim
yardımcı olursanız cok mumnun kalırım.
 
Son düzenleme:
Benzer bir uygulamayı bizzat yaptım. Yabancı sitelerde arama yaparsanız daha fazla bikgi edinebilirsin. Her webcam foto makinasında sensör önünde IR filtre mevcut, bunu çıkardığında ir ışığına daa fazla hassas daha rahat görülebilir şekle dönüşüyor. Ben henüz yapmadım ama ir ışığı kameracılardan almak bana daha mantıklı geliyor. 880 nm ledler kırmızı olarak görülür 940 nm görülmüyormuş açısını da yanlış hatırlamıyorsam 30-40 seçmek iyimiş ama 40 m ciddi bi rakam. Elindeki ledin voltajını açısını bilmen doğru olur led direnç hesaplayıcılarla veya standart led hesap formulü burda da aynı.
 
öğrenmek amacıyla evdeki webcam ın ır filtresini söktüm. kumandanın ışığı neredeyse el lambası gibi aydınlatmaya başladı :)

dün bu konuyu açıktan sonra ır led panel tasarlayan bir firmanın sitesine denk geldim. mail attım büyük ihtimal pazartesi cevap verirler.

yabancı sitelerden araştırma yaptım biraz, dar açılı ır ler daha uzağa, yüksek açılılar ise daha geniş alana aydınatma yapıyormuş ve odaklama yani mercek kullanılarakta daha uzaga yoğun ışık göndermek mümkünmüş. gene ledin açısına göre levha üzerin dizimde, iki led arasındaki mesafe ayarlanıyormuş.

ısı problemi bunlarda da mevcutmuş. hazır almak daha mantıklı bencede.

kamera olarak araç içi ekranı olan sabit bir cihaz düşünüyorum.
40m mesafe aydınlatamasam önce ır led panali satın alıp laptopla, taplet gibi cihazlarla test edicem tecrube sahibi olurum en azından.
gelişmeleri burda paylaşırım kardeşim.
ilgin için teşşekkürler.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,126
Mesajlar
915,247
Kullanıcılar
449,840
Son üye
111340

Yeni konular

Geri
Üst