Kaçak Akım Sorunun YARDIIIMMMMM!!!

yokyok07

Üye
Katılım
3 Eyl 2014
Mesajlar
22
Puanları
1
Yaş
32
Arkadaşlar merhaba..
Kamera montajı yapacağım demirde kaçak elektirik bulunuyor dirsek teması ile yada yara bereye değince ancak belli oluyor. bunun sebebi nedir.
bnm amacım ordaki o demirdeki kaçak elektirik sorununun nerden geldiğinin tespiti yada nasıl giderebileceğim. buna benzer kaçak akım sorunlarıyla sürekli karsılasıyorum.. tavsiyeniz nelerdir..
 
kaçak akım varsa ya sıfırlama vardır ya kısa devre vardır bir yerde. demirin gittiği yerleri araştırmanızı öneririm.
ha bir de etrafda güçlü bir smps varsa o da yüksek frekans dalga kaçırıyor olabilir. uygun emi filtreler kullanılırsa sorun çözülür.
montaj için isterseniz direkt plastik montaj ayakları var. onları kullanın. bu şekilde bir sorun yaşamazsınız. ancak yüksek frekanslı kaçak ise kamera etrafına faraday kafesi gerekebilir.
 
metalin oldugu yere topraklama cubugu cakıp kablo ile topraklayın
Eşpotansiyel topraklamanın olmadığı yerde bu tip kaçaklar koruma devrelerinin hata yolunu takip yerine başka noktalara da sürüklenebilir , buna da topraklama yönetmeliğinde potansiyel sürüklenmesi denir , geçen eşpotansiyel topraklamaya ait paylaştığım dökümanda kebap şişi gibi bir çubuk çakmak topraklamaya yetmez deniyordu. http://www.emo.org.tr/ekler/504e3eeff19b74f_ek.pdf?dergi=488
 
Plastik ayak vs aparatlarla sorun çözülebilir ama benm amacım bunun sebebi ve çözümü çünli genelde karşılaşılan bi sorun. Birde o demirdeki akım kontrol kalemi ile gözükmüyor ama ölçme şansımız varmı nasıl ölçeriz. ka rölesi var sıfırlama yok üstad..
 
bahsetmiş oldugum demir saç demir 8-10 m2 ve işyeri girişi ayd direkleri iş hanının kenarlarında ve arada mesafe var
 

Forum istatistikleri

Konular
127,952
Mesajlar
913,885
Kullanıcılar
449,600
Son üye
psychedelic

Yeni konular

Geri
Üst