kablo ek muf hakkında yardım istiyorum

telemcii

Üye
Katılım
10 Şub 2009
Mesajlar
443
Puanları
6
Konum
ANkaRA
merhaba arkadaşlar , fabrikamızda iki adet punta kaynak makinası yeri değişecek, kablo kesitleri bir adetinin 4/10 nyy diğeri 4/35 nyy ben bunlara ek yapmak istiyorum..fakat daaha önce hiç ek yapmadım yani mufla yapmadım kablolar tavaların üzerinde olacak. bu konuda biraz araştırma yaptım. tedarikçimiiz elektrik firması bana ketenci diye bi firma ismi verdi ..recine sürülen 25 tl civarında bi fiyatı var.. acaba başka yolu yokmu..kablo sıkma pensem var .bazı yerde okumuştum kablo sıkma pensesi ile daha iyi olur diye..fakat hiç tecrübe etmedim..tamer elektriği aradım oda ısı ile daralan 0.3 gibi bi terim dedi . ama pek anlamadım.siz olsanız ne yapardınız.? değerli fikirlerinizi bekliyorum..allah yardımcınız olsun. iyi çalışmalar dilerim.
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Kablolari uygun pabuç veya ek muflariyla birbirine ekleyip pabuc pensesiyle sık ve ardindan eriyen bant ve uzerine izole bantla sar bunun neyinden tereddut ediyorsunuz anlamadim bide tavada kablo sabit kalacagi icin recineli ek muflarina luzum yok gibi cunku yeraltinda degil ek kısmı kablolarinizi eklemeden once akım ve gerilim düşümunu hesap etmeniz yarariniza olacaktır.

KontrolKalemi Mobile ile gönderildi.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,151
Mesajlar
915,483
Kullanıcılar
449,894
Son üye
Mehmet Denizz

Yeni konular

Geri
Üst