Konya Karapınar`da yapılması planlanan 3 bin MW`lık güneş enerjisi projesi için

Katılım
1 Eyl 2014
Mesajlar
49
Puanları
1
Yaş
32
Konum
Adana
Çinli devin gözü Konya`nın güneşinde

Çinli dev güneş panelcisi Yingli, Konya`da yapımı planlanan 3 bin MW`lık santral için Enerji Bakanlığı ile görüşüyor.


Dünyanın en büyük güneş paneli üreticisi Çinli Yingli Green Energy Güney Doğu Avrupa CEO`su Dimitrios Bachadakis, Konya Karapınar`da yapılması planlanan 3 bin MW`lık güneş enerjisi projesi için Enerji Bakanlığı ile görüşmelere başladıklarını söyledi.


Yerli ve yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanıma son yıllarda ağırlık veren Türkiye, özellikle rüzgarın yanı sıra güneş enerjisinden de yararlanmak için projeler gerçekleştiriyor. Reuters`ın sorularını yanıtlayan Bachadakis, Türkiye`yi bölgede büyümek için stratejik bir ülke olarak gördüklerini belirterek, "Türkiye`de anons edilmiş güneş projelerinin realize olmasını takip ediyoruz. Burada daha önce anons edilmiş 600 MW`lık güneş projesi var. Ayrıca Konya Karapınar`da 3,000 MW`lık bir güneş santrali yapılması düşünülüyor. Eğer bu gerçekleşirse güneş enerjisi yatırımcılarını ve sektör oyuncularını davet edeceklerini söylediler" dedi.


Bu projeye ilgilerini beyan ettiklerini belirten Bachadakis, "Henüz çok genel konuşmalar yapılıyor ve çok erken görüşmelere söz konusu. Ama böyle büyük bir projede özellikle yerel ortaklarla güçlü bir işbirliği ile yol almak daha doğru olur. Biz bunları değerlendiriyoruz. Hükümet bizi ve yatırımcıları davet ediyor" dedi.


Gaziantep Belediye Başkanı Fatma Şahin ile de bir görüşme yaptıklarını belirten Bachadakis, "Burada 17 MW`lık bir proje var. Bu konuda Gaziantep Üniversitesi de çalışıyor. EPDK`nın vereceği 600 MW`lık lisans portföyüne dahil değil. Bu 17 MW daha da artırılabilir" dedi. Bachadakis, "Türkiye`de pazarın büyüdüğünü ve yabancı yatırımcılar için de motivasyon olduğunu görürsek o zaman burada bir panel üretim tesisi kurmayı düşünebiliriz" dedi.

www.cnbce.com / haberler

Eylül 2014
http://www.normenerji.com.tr/menu_detay.asp?id=11586
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.

Forum istatistikleri

Konular
128,133
Mesajlar
915,308
Kullanıcılar
449,850
Son üye
umutbaysal9

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst