KTP 600 panelde uretim hesapmala gibi sayıcı eklemek ?

muzikmp3

Üye
Katılım
9 Eyl 2012
Mesajlar
82
Puanları
1
Yaş
38
KTP 600 panelde uretim hesapmala gibi sayıcı eklemek ? merhaba arkadaslar ben bi tane panel ekledımde ana sayfaya bir tane buton koydum uretım diye basınca 2. sayfayı actırıyorum ama orada nasıl uretım gıbı ornek verıyorum I 1.0 girişine fotosel baglarım o gordukce o 2 sayfasındakı uretım kısmı 1 artsın .. saatlık ve ya gunluk olabilirmı yapılabılırmı ıyı calısmlar ıyı gunler ...
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
yapılabilir de nasıl bi yardım ederenız yada yapıp yolalrmsınız ben denedım olmuor ne eklmem gereklılı 2 .sayfay saysın fotosel gordukce ? swic var bar var 0/1 filed var eklıyorum olmuyor nasıl olucak bi yardımcı olurmusunuz tşkler ıyı gunler ..
 
hangi plc yi kullanıyorsan sayma yaptığın sensör bir sayıcı fonksiyonu yukarı saydırır. sayıcının sayma içeriğini bir değişken hafıza alanına atarsın. KTP600 2.sayfada i/o field sadece read özelliği verir, değerini sayıcının içeriğini atadığın hafıza alanından okumak için TAG atama yaparsın.

kolay gelsin...
 
ben rastgele s 7 314 sectım denemek ıcın plc cihazım olmadıgı için s7 1200 de sımulasyon yapamıyorm o yuzden 314 sectım resım ekldım 1.root screen 2 de screen0 sayfası o 2 . sayfada nasıl yaparımda ornek i1.0 de baglı olan fotosel gordukce ekranda sayı saydırabilirm bilmıom arkadasım 1 ornek ile yardımcı olurmusnuz rica etsem ? bu kadar detaylı değilde i0.0 e bi sensor ekleyip gordukce panalde 1 er 1 er sayma işlemı yapan bır onek yaparmısnız ugrasıom olmuyor tşk ederım ..
 

Ekli dosyalar

  • 1.jpg
    1.jpg
    51.5 KB · Görüntüleme: 19
  • 2.jpg
    2.jpg
    70.9 KB · Görüntüleme: 18
Panelde üretim yezan textfield alanının altına i-o field ekle.i-o field den ayarları yap.

Yine panelde bir tag sayfası yapılandır. Plc de kullandığın datayı buraya yaz.

Plc de sensör her gördüğünde 1 artan bir data( MW veya md veya dB oluştur.) bunu da tag alanına yaz.

Hadi kolay gelsin:)
 
Moderatör tarafında düzenlendi:

Forum istatistikleri

Konular
127,950
Mesajlar
913,849
Kullanıcılar
449,596
Son üye
anilhikmet

Yeni konular

Geri
Üst