Kuru Akü ?

mehmetaliu

Üye
Katılım
16 Kas 2013
Mesajlar
711
Puanları
6
Arkadaşlar ömrü bitik bir kuru ışıldak aküm var. Buna ne yaparsam canlanır?:D
 
Merhaba.İlk önce içine ince bir hortumla veya enjeksiyonla saf su ilave edin,tam kurumuşsa şarj akımını bu yüzden de almamış olabilir.

Su ilave edilince yine şarj olmazsa elektriki şoklama yapmak da gerekir.Yani nomalde 7-7.5 volt yerine kısa süreli bu voltajın tam katları (3,4 katı gibi) uygulanır.Bu şekilde ilk asit oluşumu sağlanırsa şarj akımı bu akü tafından alınır ve akü voltajı gittikçe de yükselir.

Bu sağlanmazsa 2. şoklama olarak sülfirik asitli su ilavesini kendiniz kuru aküye birkaç damla damlatarak yaparsınız.Damla ilave edildikten sonra şarj akımında akü voltajı avometrenin dc. kısmıyla sürekli takip edilir.Gittikçe yükselen değerlerd,yani akü voltajında şarj esnasında bir artış da varsa,bu akü şarj tutmaya da başlamı, yani iyileşip canlanma yolunda bir adım atmış demektir.

Şarj tutan bu aküdeki varsa sulfatlanmış olan (Şarj tutmayan,sağır olan) kısımları tam gidermek için desülfatör türünden yapılacak olan elekronik devreler http://www.catamaranvega.com/elektro/docs/desulf.html
bu aküye bağlanıp uygulanabilir.Kolay gelsin.
 
Son düzenleme:
Merhaba. Yeni konu açıp kalabalık yapmayayım. Elimde 2 adet akü var. Birisi 4v diğeri de 6v. 6 v olan kötü durumda 0.5 volt ölçtüm.

Saf su ekleyeceğim ama 6v olanın üzerinde sülfürik asit içerir yazıyor. Bu iki akuye de saf su eklenir mi ustalar?

Görselleri de şu şekilde :

IMAG1405.jpg



IMAG1407.jpg
 
Bu forumda kesin bilen vardır bu hususu.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,169
Mesajlar
915,621
Kullanıcılar
449,933
Son üye
selcukbatman54

Yeni konular

Geri
Üst