LG HB1100RE 3D BLU-RAY HOME CINEMA 5+1 ses çıkış problem

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan sumate
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

sumate

Üye
LG HB1100RE 3D BLU-RAY HOME CINEMA 5+1 sistem bir cihaz..
Cihazda sadece FRONT R ve FRONT L de ses var. REAR L, CENTER, REAL L de ses yok, SUB WOOFER da aşırı boğuk bir ses var.
Bu tür cihazlardan anlamıyorum ama sanırım Amplifikatör Kartı arızalı. kartı söktüm baktım fiziksel bir sorun görmedim. 3 entegrenin üzerindeki soğutucuyu söktüm resmini yükledim. Muhtemel sorunun çözümü konusunda fikri olan var mı?

Ekli dosyalar

• 20250502_172525.webp
    392.4 KB · Görüntüleme: 18
  • 20250502_173019.webp
    362.8 KB · Görüntüleme: 17
  • 20250502_181416.webp
    331.7 KB · Görüntüleme: 16
  • 20250502_181432.webp
    428.5 KB · Görüntüleme: 18
  • 20250502_181445.webp
    326.2 KB · Görüntüleme: 17
Verilen bilgiler yeterli değil.
1) Önceden tüm hoparlörlerden ses elde edilebiliyormuydu.
2) Kaynak meteryali stereo mu yoksa 5.1 kayıtlı mı?
3) Cihazın ayarlarından sadece stereo modu mu seçilmiştir.
Olasılıklar çok fazla olduğu için çözüm için adım adım gidilmesi gerekmektedir.

Konu hakkında bilginiz olmadığını belirtmişsiniz. Bu durumda cihazı parçalayıp şurası bozuk demeniz hatalı olur. Cihazın kullanma kılavuzuna bakıp ses ayarları, 5.1 - 2.0 seçeneklerine bir bakın. Ustalarım da ifade etmiş: kaynak olarak hangi diski kullanıyorsunuz? DVD 5.1 kanala destek verir. CD kullanıyorsanız 5.1 kanalı destekliyor mu bakınız. Cihazı söküp tanı koymak ustaların testlerle tespit edeceği bir iştir. Cihazınıza veya kendinize zarar verebilirsiniz.

Daha açıklayıcı ilave bilgiye ihtiyaç var sanırım.

Cihazın kendi yazılımı üzerinde yer alan ses testi fonksiyonunu kullandım. Bu test sonucunda aşağıdaki bulgular elde edilmiştir:
  • REAR R: Ses yok
  • FRONT R: Ses var
  • CENTER: Ses yok
  • SUBWOOFER: Boğuk ve düşük seviyede ses var
  • REAR L: Ses yok
  • FRONT L: Ses var
Bu sonuçlar, çıkışlardaki arızaların kullanıcı ayarlarından veya yazılım seçimlerinden bağımsız olarak, donanımsal bir soruna işaret ettiğini göstermektedir. Kondansatörler sağlam görünüyor. Kart üzerinde fiziksel hiçbir tahribat yok.
Kart üzerinde yazılı besleme voltajlarını kontrol ettim; herhangi bir anormallik gözlemlenmedi.

Amplifikatör Yapısı ve Kanal Dağılımı:
Kart üzerinde 3 adet TAS5614A amplifikatör entegresi bulunmaktadır. Kanal çıkışları bu entegrelere aşağıdaki şekilde dağılmış:
  • 3 numaralı TAS5614A
  • REAR R - ses yok
  • FRONT R - ses var
  • 2 numaralı TAS5614A
  • CENTER - ses yok
  • SUBWOOFER - boğuk ve az ses
  • 1 numaralı TAS5614A
  • REAR L - ses yok
  • FRONT L - ses var

Ayrıca aynı kartta bir adet PS9850 Multi-channel Digital Audio Processor yer almaktadır.

Şimdi, böyle bir arızayı PS9850 den yaptığını düşünmek mi gerekir, yoksa 3 adet TAS5614A arızalı mı demeliyiz. Yada başka bir sorun mu var. Bu işi çözmek için sadece voltmetrem var.

Ekli dosyalar

• kart görünüm.webp
    228 KB · Görüntüleme: 70
Son düzenleme:
@Mr_YAMYAM, @olc technics

1) Önceden tüm hoparlörlerden ses elde edilebiliyormuydu.
Bunu bilmiyorum.
2) Kaynak meteryali stereo mu yoksa 5.1 kayıtlı mı?
Cihazın kendi yazılımı ile ses testini yapıyorum.
Bu test sonucunda aşağıdaki bulgular elde edilmiştir:
  • REAR R: Ses yok
  • FRONT R: Ses var
  • CENTER: Ses yok
  • SUBWOOFER: Boğuk ve düşük seviyede ses var
  • REAR L: Ses yok
  • FRONT L: Ses var

• 3) Cihazın ayarlarından sadece stereo modu mu seçilmiştir.
2. madde ile yanıtım aynı

@Muhsin Kamer,

kondansatörler kontrol edildi, kart üzerindeki 3 adet TAS5614A kontrol edildi sağlam, besleme voltajları normal-çökme yok. 3 adet TAS5614A yı süren PS9850 var. bu entegre çıkışlarını UCE-CT220L ile kontrol ettim bir sorun göremedim. ancak PS9850 nin sağlamlığını kontrol etmek için UCE-CT220L yeterli değil.
Bir osiloskobum da yok. PS9850 alıp değiştirmeyi düşündüm, ancak bazı kaynaklar PS9850 üzerinde yazılım olabileceğini belirtiyorlar. Yukarıda daha geniş bir açıklama getirdim. çıkışlardaki probleme bakacak olursak bir var bir yok şeklinde. bu bir şey ifade ediyor mu bilemedim.

Moderatör tarafında düzenlendi:

Kartın yanında olmadığımız ve yeterli inceleme de bulunamadığımız için isabetli karar veremeyebiliriz.
Kısa devre, çatlak patlak malzeme, yol kopması, soğuk lehim türünden arızaları saymıyorum.
Kartın yanında değiliz, bunlar inceleme dışı, buralarda hata varsa, iyice kontrol edilmeli

Ölçümlerde şunu ölçtüm, bunu ölçtüm, yazmakla sağlamlığını doğrulamış olmuyorsunuz.
Neyi, nasıl, neye göre ölçtünüz de sağlam yazdınız. Hatalı ölçüm yapmış olabilir misiniz?
Kondansatörlerden kesin emin olunması lazım. ESR değerlerinin ölçülmesi lazım. Kondansatörler illa ki, şişme ile arıza belirtisi göstermez. Kapasitesini gösteren kurumuş çok kondansatör gördüm.
Çalışan kanalların kondansatörünü çıkartıp, arızalı kanalda deneyebilirsiniz.

Arızanın onarımında; Osiloskop yoksa;
Ben şöyle düşünürdüm.
-Sesin olduğu kanalların sinyallerini hangi bacaklarda ise, ses olmayan kanallara aynı sinyallerden gönderirdim. (Frekans osilatör varsa 1 kHz. Sinyal gönderilebilir)
Arızalı durum devam ediyorsa, Ses çıkmayan kanalların entegresini yenisi ile değiştirirdim.
veya,
Sağlam kanalın entegresini çıkartır, arızalı kanalla değiştirirdim.
(sağlamla, arızalının yerlerini değiştirirdim.)
sonuca göre arızaların, entegreden mi olduğunu anlardım.
Şimdilik bunlar...

Son düzenleme:
Bilgi için teşekkürler. Bu noktada şöyle bir durum ortaya çıktı: çalışan ve çalışmayan kanal bağlantılarını kesip çapraz bağlantı yaparak problemin odak noktasını bulabilirim sanırım. sorun PS9850'den çıkan sinyalde mi yoksa TAS5614A'nın içinde mi, yada gözden kaçırdığım bir kondansatör problemimi var. Basit bir ölçü aleti ve elimdeki imkanlarla böyle ilerleyebilirim sanırım.

Basit ölçü aleti bu kadar gelişti mi benim aldığım 91 senenin modelinde bu tarz ölçümler yapacak seçenekler yok, baktığım yeni satilanlari da kopyası türevi ...

Olmaz yapamazsın diyeceğim ama kararlı okuduğunu anlayan birine benziyor araştırma yapıyor da ... Umut heves kırıcı görünüyor olabilirim ama tutarsızlık var, basarilar dilerim. Izlemedeyim sadece diyeyim sustum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…