LinuxCNC

Katılım
28 Ocak 2013
Mesajlar
199
Puanları
1
Yaş
44
Herkese Merhaba,

Mach3'de girmediğim delik kalmadı. En sonunda beni kısıtladığını fark ettim ve linuxcnc'nin mükemmel dünyasına adım attım. Şuan Mach3 ile aynı kategoride bile olmadıklarını düşünüyorum. Çok daha detaylı ve heryere erişim serbest. Huyunu linuxden almış olsa gerek. :)

Linuxcnc'yi daha önce kullananlar var mı? HAL konusu baya karışık geldi bana. Belkide Linux'e alışık olmadığım içindir... Kinematic hesaplamalar falan yaptırmak istiyorum linuxcncye. Bunun için kodlar kullanılıyor C tabanlı. Ama nasıl entegre edilir bu kodlar duyan bilen var mıdır? Dökümanların içinde boğuldum bütün gün, epey zorlayacağını anlayınca buraya bi sorayım dedim.

Ayrıca daha önce arm mimarisi ve linuxcnc yi birlikte kullanmış kimse varsa onların da görüş ve önerilerini bekliyorum. Hızlar nasıl? Bug var mı? Performans yeterli oluyor mu vs...

Şimdiden teşekkürler, iyi forumlar...
 
Gibi ama mach3 script ve yaygınlık açısından daha fazla. kullanmak için işletim sistemini değiştirmeye gerek yok. çizim programlarının çoğu otomatik tanıyor ya da uyumlu.
linuxcnc işi biraz zor. örneğin tool zero ya da kameralı xy sıfrlama veya digitize gibi temel işlerde sıkıntılı en azından ben bakarken öyleydi.
 
Mach3 gerçekten güzel bir program. Fakat windowsun kullanıcı kısıtlamaları yüzünden çok uğraştırıyor. Sisteme tam erişim sağlamak çok zor. Ama linuxcnc de OS ve Control yazılımı tam bir uyum içerisinde çalışıyor. Okuduğum kadarıyla bugüne kadar rapor edilen bug bile görünmüyor.

Ayrıca gerçekten tam erişim sağlıyor. Ama geçiş çok zorlu oluyor benim için o yüzden daha önce kullanmış birileri varsa yardımlarını istiyorum... Basic konfigürasyonda bişey yok ama iş Hardware Abstract Layer veya integrators manuale falan gelince baya karışıyor.

Elimde hazır kod var C dilinde linuxcnc için hazırlanmış. Ama 2 gündür onu çalıştırmayı bile beceremedim HAL öğrenmeye çalışıyorum. Eğer gerçekten daha önce linuxcnc kullanmış birileri var ise en ufak yardım bile çok önemli benim için şuan...
 
Ben anlamadı senin yazdıklarını.
Hem her yere ulaşılıyor diyorsun hem şusunu busunu yapamadım karışık diyorsun ??
Övecek kıyaslayacak kadar tanıyan kullanmasını da bilir.
Linux un yaptığı mach3 ün yapamadığı ( iddia öyle ) bir örnek verebilir misin ?
Bilelim de ona göre uzak duralım.
 
Mach3 4 ve 5 Eksen Kinematik Kontrol Gerçekleştiremiyor. Kazım Bey. Konu çok eski ama Linux altında çalışan emc yazılımı Mach3 ile kıyaslanamaz bile. Mach3 çok basit ve problemlidir. Ayarları unutur, offsetleri hatırlamaz. Daha da saymakla bitmez sorunları. Software limiti de dinlemez çoğu zaman. Linuxcnc altında çalışan EMC2 'de kesinlikle sorun yoktur. Tabii ki ayarları oldukça zordur. Yörünge planlayıcısı vardır vb...
 

Forum istatistikleri

Konular
128,130
Mesajlar
915,296
Kullanıcılar
449,847
Son üye
AhmetK06

Yeni konular

Geri
Üst