Mekatronik Mühendisliği okuyorum Nasıl daha iyi olurum

activebass

Üye
Katılım
27 Eki 2013
Mesajlar
22
Puanları
1
Yaş
30
Öncelikle merhaba umarım konuyu doğru yere acmisimdir mesleki deneyimlerinizden yararlanmak istiyorum. Izmirde bir lisede Elektrik Elektronik bölümü Pano monitörlügü mezunuyum. Kompanzasyon hariç elektrikte pek sıkıntım yok. 3 faz temel esaslarını biliyorum. Şimdi bir devlet üniversitesinde mekatronik mühendisliği okuyorum.
Ancak piyasada iyi bir mühendis olmak istiyorum. Plc kursuna gitmek 1. Planım ama yetersiz. Hidrolik ve pnömatik okulda öğretilecek belki biraz piyasada geliştirme imkanım olacak istanbulda. Cnc kursunada gitme planım var ancak ufkum cok geniş değil bence daha fazla ne yaparsam bana artısı olur ?
 
İlk önce iyi insan olmalısın kibar, dürüst, iyiniyetli
Sent from my RM-825_eu_turkey_211 using Tapatalk
 
mekatronik güzel branş seçmişsın plc cnc zaten senın branşin dahılınde yeterkı azimlı ol sayın wesulkrk arkadaşin dedığınıde yabana atma okulda gormedığını çevrenden gorursun oda ben mühendisim dersen elın adamı doğru bıldığını yanlış öğretır yenı mezun mühendis maça 1-0 mağlup başlar ne zamankı tecrübe kazanır o zaman şartlar eşit olur başarılar
 
Mekatronik kapsamlı bir alan olduğundan. Uzmanlaşacağın bir dal seçmeni tavsiye ederim. (Tecrübeyle sabittir. :) )
 
Abi çok dogru söylemişsin ama piyasada gördüğüm isler hrp bütünleşik. Örneğin adam bir makine yapiyor agir yukte hidrolik kontrolu plc raporlamayi network aracılığıyla visual studio kullanıyor. Bu kadar bütünleşik işler varken bir alanda uzmanlasmak için bircok seyi bilmek gerekiyor azimim bundan
 
Evet bu dönem senin için sıkıntılı bir dönem olacak. Çünkü ortada kararsızlık var.
Açıkcası bende bir dönem otomasyon alanında çalıştım. İşte plc, pano, kurulum montaj ...
İş stresi çok yoğun bir alan ve de gördüğüm kadarı ile bu işte para kazanan çok insan var.
Harcadığın emeğin karşılığını alamıyorsun(tabi %100 herkes için değil)
Mekatronik bitirmeden yapılabilecek işler.
Ben otomasyonun zorluğunu gördüğümden dolayı o sektöre pek girmedim. Şuan yazılım işi ile uğraşıyorum. Ama sadece yazılım değil. Makine sektörüne hizmet eden yazılım. Neticede okulda aldığım eğitimin faydasını görüyorum. Neticede bilgisayar okuyan birisi CAD/CAM programını veya en basitinden kumpas mikrometre okumayı bilmiyor.
Ama yazılıma yönelince şunuda gördüm. Yazılımda kendi başına bir derya kendi içinde dolusuna dalı var.
Bunların hepsini öğrenmek mümkün değil. Çünkü kuyuyu kazdıkça ilerliyorsun :)
Tabi karakter meselesi her işi yaparım kafasındaysan olur :)
Ama Mekatronik okuyorsan spesifik, katma değeri olan alanlara yönelmen de fayda var. Tabi bu alanlara yönelince de iş bulma olasılığı azalıyor. Mesela benim hoşuma giden bir ders otomatik kontroldü. Ama piyasada nadir. Belli başlı firmalar MÜHENDİSLİK yapıyor.

Adam makine imalat ediyor. Milin kalınlığı şu, rulman bu... yapıyor. Piyasaya sürüyor, test ediyor. mili çapı yetersiz kaldı biraz artıralım gibi üretim yapıyor. Deneme, yanılma. Tabi rekabet açısından piyasa şartları da bunu gerektiriyor.

Tercih senin, PLC programlamak meslek lisesinden mezun olacak biriside yapıyor.
 
Değerli yorumun için teşekkürler. Cad/cam evet mükemmel . Yazılım işiyle bir süre bende uğraştım Visual Studio % 60 c++ % 60 kadar biliyorum diyebilirim ancak hepsi bilgisayar programları cari otomasyonlar vs. elektrik ile birleştiremiyorum. Pic 'e merakim var biraz para bulursam geliştirmek istiyorum.
 
Ama bunlar yetersiz. Hic biri bana 5 yıl okuduğuma 1 yıl hazirlandigma deydi dedirtmiyor. Yatırım yapacak donemdeyken ne ogrensem diye didinip duruyorum
 
Vallahi öğrenecek çok şey var :)
EKTS benzeri bir program yazabilirsin. Bundan daha iyi bir yatırım olur mu bilmem
 
EKTSnin ne olduğunu bilmiyorum araştıracagim . Degerli yorumunuz icin Teşekkürler.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,153
Mesajlar
915,493
Kullanıcılar
449,897
Son üye
alcaponee

Yeni konular

Geri
Üst