Mikrodalga fırın servis kitabı

Analyzer

Üye
Katılım
15 May 2007
Mesajlar
192
Puanları
1
Selam,

Arkadaşlar elinde türkçe ya da ingilizce Mikrodalga fırın servis kitabı olan varsa eklemesi mümkün mü? Teşekkürler,

Analyzer
 
marka model varmı ilginizi hangi bölümleri çekiyor
 
Selam,

Cevabınız için teşekkür ederim. Aslında bir projede kurutucu olarak kullanmayı düşünüyorum. Hedefim kurutacağım malzemeyi yüksek ısıya bir anda çıkarıp, fanlarla soğutmayı düşünüyorum. Elimde parçalayıp kullanabileceğim Kenwood marka MD fırın var. LG marka magnetron, trafosu, kondansatörü, timer switch'i, diyodu ve doğrultucu kartı mevcut. Eğer daha önce kurutma ile ilgilendiyseniz bir kaç sorum olacak :) Örn. konveyör nasıl kullanabilirim, birden fazla magnetron'u yanyana nasıl kullanırım vb.

Analyzer
 
Konveyör zaten kurutucularda kullanılıyor, kurutucu hızınız önemli ,bu tip cihazlar belli periyotlarla istirahate alınarak magnetron soğutulması gerekiyor

Ev tipi mikrodalga magnetronları ,trafoları max 60 dakika çalışır sonra fasılalı olarak devreye girer yoksa trafo hataları kaçınılmaz.olur bu tür cıhazları kapasite olarak büyük hazırlayıp %50 randımanla degişimli kullanmanızı öneririm misal 3 magnetronlu bir sistem planlıyorsanız 6 magnetronlu kabin hazırlamalısın .
magnetronrı da 1-3-5 ve 2-4-6 sırası ile karşılıklı çalıştırmalısın çalışan magnetronları yanyana yapabilirsin ama çok iyi soğutman gerekir .
Bir magnetron tabancanın ısısını digerine vermemelisin. Bantın mikro dalgaya giriş çıkış bölümü taşıyıcısı yanmaz malzemeden seçilmelidir ,taşıyıcılara yükliyeceginiz malzeme banta kalıntı bırakmamalıdır.bantın altı ısıya dayanıklı camdan olmalıdır .yüklenecek malzeme manyetik bantan geçirilirek metal maden artıkları (varsa) ayrıştırılmalıdır .
 
Selam,

Cevaplarınız için çok teşekkür ederim, çok can alıcı noktalara temas etmişsiniz. Misal 1-3-5 ve 2-4-6 şeklinde çalışma gerçekten iyi bir fikir. Peki konveyör konusunu biraz daha açmak istiyorum. Araştırdığım kadarıyla hedef sıcaklığıma göre olarak teflon bantlar uygun görünüyor. Bir de küçük bir çizim yaptım. Siz çizime ne dersiniz? Ne gibi kısımlara dikkat etmem gerekir? Örneğin magnetron un tam altına gelen bant kısmın altına sac mı koymam gerekir ya da nasıl olması gerekir? Ne dersiniz?
 
elektro statik boya ile boyanmış saç olabilir ,ısı cam olabilir.elektron bombardımanı sırasında cevreye radyasyon yaymaması için özel önlemler almanız gerekir.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,429
Mesajlar
917,532
Kullanıcılar
450,348
Son üye
swarywt

Yeni konular

Geri
Üst