o.g seksiyonerler

tex

Üye
Katılım
15 Kas 2013
Mesajlar
137
Puanları
1
Slm arkadaslar ben şunu ogrenmek istiyorum orta gerilim hatlarında trafo seksiyoneri topraklama kesicili degil bu durumda seksiyoneri açtığımız da elektrigi desarj etmek gerekirmi.?
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Trafo seksiyonerinin(Ayırıcısının) topraklamalı tip seçilmesiyle açılan bıçaklar yani kurt ağzı toprakla birleşir, enerjisiz kısmı topraklar böylelikle çıkışta oluşan (kapasitif etki) endüksiyon gerilimi toprağa boşaltılmış olur. Olayın mantığı budur.
Direk tipi trafodaki seksiyonerden mi bahsediyorsunuz? yoksa seksiyoner çıkışında köşk içinde hücreler olan bir sistemden mi? ve Ne yapmak istiyorsunuz?
 
Evet direk tipi trafodan bahsediyorum seksiyoner sigorta busonunu degistirecegim bu yuzden ayırıcıyi actigimda trafo topraklanmadigi icin enduksiyon gerilimi beni carparmi ? Şimdiden teşekkürler
 
Seksiyoneri açtıktan ve 3-5 dk. bekledikten sonra sigorta değiştirebilirsiniz.Hava şarjlı ise,şarjlı durum gidene kadar,beklemenizde yarar var.
 
Yükte seksiyoneri açmayın önce Alçak gerilim Ana panosundaki TMŞ'yi kapatın, mümkünse sizin hatta ait ayrı bir hat başı seksiyoneri varsa açın yani sizin ayırıcının Şebeke tarafındada enerji olmasın. Akyar abinin dediği gibi yıldırım düşme riski olmasın. Koruyucu eldiven kullanarak sigorta değişimini yapabilirsiniz. Bazı ustalara zor geldiğinden eldiven kullanmak istemezler.
 
Sağolun yardımlarınız icin Teşekkürler
 

Forum istatistikleri

Konular
128,106
Mesajlar
915,018
Kullanıcılar
449,807
Son üye
bdursun

Yeni konular

Geri
Üst