Otomatik Bıldırcın Yemleme Makinası Hk. Yardım

Katılım
4 Mar 2015
Mesajlar
15
Puanları
1
Yaş
36
Bıldırcınları mı bazen yemlemeyi unutuyorum bunun icin kafesteki yemliklere yem dağıtacak bir sistem kurdum ancak elektrik bağlantılarını bir türlü bağlayamadım-------- Sistem şöyle kafesin önünde yemlik var bu yemliğin üzerine ray sistemi ve üzerinde ilerleyecek bir kovaya motor taktım motorda iki uç var + ve - ,adaptörle bu motora enerji verdiğimde motor yemliğe yem dökerek ilerliyor + ve - yönlerini değiştirdiğimde ters yöne gidiyor yapmak istediğim sistemde zaman rolesi, role ve 2 adet mikro swich ile bağlantı kurmak istiyorum-- mesela dijital zaman rolesini sabah 7 ve akşam 5 e ayarladım sabah 7 de motora enerji gelecek ve yemlik üzerinde mikro svice değene kadar gidecek svice değdiğinde duracak ve akşam 5 olduğunda + ve - yön değişecek motor tekrar geri gelecek ve svice değdiğinde duracak sistem bu şekilde devam edecek şimdiden teşekkür ederim. elektronik devreside olabilir ön elektronik bilgim var
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
sayın seagate tavsiye etmiş olduğunuz ürüne baktım güzel bir ürün başka bir projemde kullanmak üzere kaydettim. ancak benim yapmak istediğim sistem şu; zaman rolesi devreye enerji verdiğinde motor çalışmaya başlayacak 1 nolu sınır anahtarına değdiğinde motor duracak zaman rolesi birdaha enerji verdiğinde motor tersine dönecek 2nolu sınır anahtarına değdiğinde duracak yani devreye her ener ji gelisinde motor farklı yöne dönecek.
 
Zaman rölesi çalıştı ne zaman duracak?
 
Adsız.png
 

Forum istatistikleri

Konular
127,956
Mesajlar
913,899
Kullanıcılar
449,606
Son üye
rasit.

Yeni konular

Geri
Üst